Přejít k hlavnímu obsahu

České zastoupení v top 4. Šílená série rozhodla o postupu Fnatic

13. 2. 2024 | 14:17 League of Legends Reportáž
První letošní split nejvyšší evropské soutěže v League of Legends jde do finiše. LEC má před sebou poslední tři série, ve kterých se rozhodne o vítězi zimní části sezony. Kromě G2 a BDS se v top 4 ukáží také Fnatic a MAD Lions KOI. Zatímco převážně španělská skvadra si poradila s Vitality, Fnatic v čele s Markem „Humanoid“ Brázdou v napínavé sérii přehráli SK Gaming.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Fnatic

Na začátku play-off byli ve hře čtyři čeští hráči, teď už zbývá poslední. O zlato se porve Marek „Humanoid“ Brázda, Matyáš „Carzzy“ Orság končí na šesté příčce. Vitality totiž v BO3 zápase nestačili na MAD Lions KOI. Veškerá snaha přišla vniveč především kvůli tragickému výkonu zkušeného supporta.

Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov odehrál jednu z nejhorších sérií ve své kariéře. Za dvě hry nastřádal hned patnáct smrtí, párkrát s sebou omylem vzal i spoluhráče. „Bylo to neskutečné,“ shodli se diváci.

První utkání dne bylo za hodinu u konce, druhý špíl nabídl o poznání vyrovnanější souboj. Hned úvodní hra naznačila, že duel Fnatic a SK Gaming bude extrémně zajímavý. Nešlo možná o čisté a extrémně kvalitní League of Legends, fanoušci se ale rozhodně nenudili. 43 minut se Humanoid a spol. drželi, nakonec padli.

Druhý špíl byl ze všech nejrychlejší. 26 minut a první ukázka toho, jak silný dokáže být Oh „Noah“ Hyeon-taek na Ezrealovi. Ve svém kvalitním výkonu pokračoval i v rozhodující hře. Ta vypadala dlouhou dobu lépe pro SK Gaming, šílený konec zápasu ale nakonec rozhodl ve prospěch Fnatic. Ti se tak mohou radovat z postupu do top 4, SK končí na páté příčce.

Výsledky druhého kola play-off LEC:

Upper bracket:

  • G2 2:0 Fnatic
  • BDS 2:0Vitality

Lower bracket:

  • Vitality 0:2 MAD Lions KOI
  • Fnatic 2:1 SK Gaming

Další program play-off LEC:

Pátek 16. února (17:00), lower bracket

  • Fnatic - MAD Lions KOI

Sobota 17. února (17:00), finále lower bracketu

  • BDS - vítěz FNC/MAD

Neděle 18, února (17:00), grand finále

  • G2 - vítěz finále lower bracketu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).