Přejít k hlavnímu obsahu

Nová FIFA? Konkurencí pro EA Sports by mohl být gigant známý sérií Mafia

13. 2. 2024 | 16:50 EA SPORTS FC 24 Spekulace
Vypadá to, že společnost EA Sports by se mohla na poli fotbalových videoher brzy dočkat konkurence. Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA) podle informací Insider Gaming chystá spolupráci s 2K. Šéf FIFA Gianni Infantino už v minulosti hráčům vzkázal, že nejlepší fotbalová hra bude ta od federace. Fanoušci si to ale po odhalení nejnovějších spekulací nemyslí.
Nová FIFA? Na konkurenci pro EA Sports dělá gigant známý sérií Mafia
Nová FIFA? Na konkurenci pro EA Sports dělá gigant známý sérií Mafia
Zdroj: EA Sports

Dlouholeté spojení fotbalové federace FIFA a společnosti EA Sports v roce 2023 skončilo. FIFA 23 byla sportovní hrou s jmenovkou FIFA, kterou společnost Electronic Arts vytvořila. Licence zdražila o sto milionů dolarů, pro EA Sports něco nepřípustného.

FIFA si tak hledá nového spojence na poli fotbalových her. A podle novináře Mikea Strawa z Insider Gaming už si ho možná našla. Brzy by se mohli hráči podle posledních spekulací dočkat oznámení videohry s oficiální licencí FIFA. Nic ale není jisté, mohlo by prý jít také o 2K Lego fotbalovou hru, na které se pracuje.

Registruj se do druhé kvalifikace FC Online!

Reakce komunity na novinky jsou smíšené. Většina nemá se sportovními hrami 2K Games pozitivní zkušenosti. Pořádná konkurence totiž EA Sports chybí. Konami se totiž v posledních letech nedaří a nedělají populární rozhodnutí. Jsou ale 2K tím pravým soupeřem?

Do struktur 2K Games spadá Hangar 13, který má pobočku i v Brně, kde vznikala Mafia 3 a Definitive Edition. Vše pak patří pod videoherního giganta Take-Two Interactive, jehož součástí je i studio Rockstar Games stojící za herní sérií GTA.

MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).