Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtý patch roku nese opět velké změny. Na některé změny je však ještě brzo

14. 2. 2024 | 18:00 League of Legends Update hry
Měsíc od startu nové sezóny už je jasně daná meta. Jenže některé postavy, itemy či runy, jsou zkrátka stále v nepřijatelném stavu. Riot se proto dál soustředí na jejich balancování a snaží se i celkové upravit tempo hry. Jak moc to hru ovlivní?
Dočká se K'Sante konečně dlouho očekávaného nerfu?
Dočká se K'Sante konečně dlouho očekávaného nerfu?
Zdroj: Riot Games

Nejdůležitějších změn se dočkaly předměty Terminus a Black Cleaver. Sníží se stacky potřebné k dosažení maximální hodnoty, aby byly konkurenceschopné vůči klasickým penetračním itemům. Potěšeni budou i mágové, kteří na všechny mana itemy získají trochu ability haste navíc. Zlepšení čeká i Ravenous hydra, na níž se vrací life steal při aktivaci. Pokračuje také balancování support itemů, zejména Bloodsongu.

Pozornosti neunikly ani runy. Lethal Tempo bylo až příliš zneužíváno v rané fázi hry u postav na blízko, proto vývojáři snižují získanou rychlost útoků za jeden stack. Každý toplaner tuto změnu uvítá s otevřenou náručí! Kvůli této úpravě také vývojáři oddálili chystaný nový předmět alias „Runaan's na blízko“.  „Potřebujeme trochu více času na ověření a testování hraničních případů,“ prozradili Riot Games.

Další na seznamu změn je po dlouhé době regenerace zdraví ve fontáně. To bylo v průběhu let laděno hodně konzervativně a Riot vidí příležitost trochu zkrátit čekání. „Budeme dávat pozor na strategie a roaming založené na tempu, ale myslíme si, že zde máme trochu prostoru ke zlepšení,“ zmínil hlavní vývojář.

Nakonec následuje celá řada buffů a nerfů pro šampiony. Takový K'Sante byl poslední dobou příliš silný, proto přicházejí protiopatření z hlediska možností na counterplay. Smolder se dočkal několika úprav jeho schopností Q a R, Rek'Sai byla snížena přílišná síla v roli one-shot zabijáka, především na vysokém elu. Riot by ji raději viděl jako bojovníka. Kompletní seznam změn najdete v příspěvku od hlavního vývojáře.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.