Přejít k hlavnímu obsahu

Nový kůň je dražší než celá hra. Diablo IV je zachráněno, vtipkuje Asmongold

14. 2. 2024 | 20:00 Zajímavost
Nový přídavek do Diabla IV si příliš pozitivních ohlasů nevysloužil. Kosmetická úprava koně má totiž vyšší cenovku než samotná hra v ultimátní edici. Mikrotransakce v celé své kráse. Populární streamer Asmongold věří, že vydavatel se tímto krokem „vzdal svého titulu“.
Vitreous Scourge mount
Vitreous Scourge mount
Zdroj: Activision Blizzard

Diablo IV je venku skoro třičtvrtě roku, na vrcholu ale už dávno není. Kvůli svému modelu má velký problém udržet si hráče. V každé sezóně sice dorazí nové funkce a předměty, které ale pochopitelně něco stojí a mikrotransakce přitahují pravidelnou kritiku. Hráči si mysleli, že horší to být nemůže, ale nejspíše se pletli.

Do hry byl totiž přidán kůň „Vitreous Scourge mount“ za úchvatnou cenu 7 000 platinové herní měny, tedy je v přepočtu 1500 korun. To je v současnosti ještě více, než za kolik si v současných slevách můžete na platformě Steam aktuálně zakoupit ultimátní edici celé hry. „Diablo 4 je zachráněno,“ vtipkoval Asmongold.

Podle oblíbeného streamera takové kroky mluví za všechno a svým přístupem se jeden z největších vydavatelů světa své hry v podstatě vzdává. Hranost se v průměru pohybuje okolo 10 tisíc aktivních hráčů.

Větší rozruch přináší pouze nové patche a spuštění sezóny, právě v jeden takový den se Asmongold ponořil do reddit fóra Diabla IV, kde si fanoušci všimli, že Blizzard omylem umístil do obchodu ve hře zástupné obrázky místo nového vymazleného koně. Hráči přitom tehdy ještě ani neměli tušení, kolik vlastně stojí.

Další větší impulz může přinést připravovaná expanze Vessel of Hatred , jejíž datum vydání je stanoveno na konec tohoto kalendářního roku. Vzhledem k posledním krokům to však už může být pro hru pozdě.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.