Přejít k hlavnímu obsahu

EU RMR: Stoprocentní první kolo! Frozen v suchém triku, ENTERPRISE překvapili

14. 2. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Takhle by to šlo! Česko-slovenská stopa ve skupině A evropského RMR zvládla první kolo dokonale. David „frozen“ Čerňanský, Matúš „MATYS“ Šimko i ENTERPRISE porazili svého prvního soupeře a ve druhé polovině úvodního dne si mohou zabojovat o parádní bilanci 2-0. Jejich počínání můžete nadále sledovat v oficiálním vysílání na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
frozen a MATYS
frozen a MATYS
Zdroj: ESL / fnatic (s povolením)

Prvních pět zápasů prvního kola dopadlo lépe pro výše nasazený tým, bilance se zlomila až s příchodem české organizace na server. Hráči ENTERPRISE při své premiéře na nejvyšší úrovni zazářili proti AMKAL, parádně to pálilo především Sebastianu „fr3nd“ Kuśmierzovi. Nyní se však mohou těšit na NAVI.

Druhý „upset“ zařídili fnatic, když jako níže postavený celek pokořili BetBoom Team. Matúš „MATYS“ Šimko přitom patřil mezi nejlepší hráče zápasu a nyní se může těšit na kvalifikační odplatu proti Virtus.pro. Totéž platí o Falcons, kteří uspěli proti 3DMAX. Tři nejníže nasazené týmy hned z úvodu zamíchali kartami.

Z řad favoritů zvítězili nejvíce suverénním dojmem G2 Esports. S ledovým klidem ale vstoupil do turnaje také FaZe Clan s Davidem „frozen“ Čerňanským, který se nyní bude mít na pozoru před Falcons.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Výsledky prvního kola:

Zápasy druhého kola:

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.