Přejít k hlavnímu obsahu

EU RMR: Frozen je krůček od svého pátého Majoru. MATYS a EP mají první prohru

14. 2. 2024 | 23:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Náročný první den EU RMR A je za námi, čtyři hlavní favorité nezklamali. Mimo jiné to však znamená, že si David „frozen“ Čerňanský se svým FaZe Clanem už ve čtvrtek zahraje o postup na PGL Major. Matúš „MATYS“ Šimko a česká organizace ENTERPRISE si s nerozhodnou bilancí zahraj ještě jedno BO1 utkání. Na Twitch kanále PLAYzoneCZ pokračujeme opět od 12:00.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan

Favorité mohou být po prvním dni spokojeni. FaZe, G2 Esports, Natus Vincere ani Virtus.pro nikdo nepotrápil, takže si to ve čtvrtek proti soběrozdají o první dvě postupová místa do Kodaně. Jedinou výjimkou bylo střetnutí NAVI a dalšího z kandidátů na postup Eternal Fire, které muselo rozseknout až prodloužení.

Nejdelší byl však zápas NIP proti AMKAL. Severská organizace neproměnila své šance a Rusové po 42 kolech vypjatý mač otočili ve svůj prospěch. Během tohoto maratonu se dokonce stihly dohrát dva jiné zápasy, nejrychlejší v tomhle dni. Objektivně se dá říci, že bilanci 0-2 mají prozatím ty skutečně nejslabší týmy.

Polovina týmů jde do druhého dne s jednou výhrou a jednou prohrou na kontě, mezi nimi najdeme i českou organizaci ENTERPRISE a slovenského střelce Matúše „MATYS“ Šimka. Ani jeden totiž proti gigantům nedokázal navázat na úvodní výhru. Pro třetí kolo si paradoxně vymění vzájemné soupeře z kola prvního.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Zápasy druhého kola:

Zápasy třetího kola:

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.