Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní práce! Do nejvyšší ženské ligy se kvalifikovala druhá slovenská hráčka

15. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Lea „xia“ Vagová naváže na loňské vystoupení v ESL Impact. Se svým týmem ENCE Athena uspěla v kvalifikaci a mezi elitou opět doplní světovou šampionku Katarínu „Kat“ Vaškovou.
Lea „xia“ Vagová
Lea „xia“ Vagová
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Nejvyšší ženská soutěž ESL Impact bude mít ve své páté sezóně dvojité slovenské zastoupení. Katarína „Kat“ Vašková za obhajobou světového titulu vykročí bez organizace, ke člence suverénního týmu ex-Nigma Galaxy se však znovu přidává Lea „xia“ Vagová. Osmnáctiletá hráčka si proklestila cestu kvalifikací.

Reprezentantka slavné organizace ENCE si v ESL Impact zahrála už vloni, a to jak právě za ENCE Athena, tak předtím za Team Spirit. V jeho řadách působila také česká hráčka Justýna „Týnka“ Ducká, která nad xiou tentokrát prohrála. Druhou příležitost má o víkendu, stejně jako tým VIOLET Ljudmily „Miley“ Mikitové.

Při příchodu do ENCE Vagová pro web organizace uvedla, že doufá, že se jednou stanou jedním z nejlepších ženských týmů světa. První krok pro letošní rok je úspěšný. S novými dvěma posilami hráčky ENCE Athena prošly náročnou kvalifikací o 38 týmech a spolu s Guild Esports doplnili pozvanou sedmičku týmů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.