Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen se raduje, akvizice ENTERPRISE neuspěla a MATYS má ještě jednu šanci

16. 2. 2024 | 20:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Osudy česko-slovenské stopy byly ve třetím dni skupiny A evropského RMR různé. Jedna slovenská hvězda po třetí výhře postupuje, druhá svou šanci neproměnila a má před sebou páté kolo, zatímco ENTERPRISE jsou po třetí hře z kola venku. Sobotní rozuzlení startuje ve 12 hodin.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan

Jako první šel do hry Matúš „MATYS“ Šimko. Jeho tým fnatic si po skalpech BetBoom a AMKAL vysloužil dvě možnosti na postup. Tu první ale proměnit nedokázal. Úvodní mapu Vertigo měli fnatic rozehranou dokonale, ztratili však vedení 11:5 a padli v prodloužení. Na momentum soupeř navázal na Vertigu.

Dalším postupujícím na PGL Major se stal FaZe Clan, Davida „frozen“ Čerňanského tak čeká již pátý světový šampionát v kariéře. Postupový zápas byl však těžkou dřinou, Eternal Fire zlobili stejně jako v Katovicích, ale ani parádní výkon na výhru nestačil. Díky vysokému seedu míří FaZe přímo do druhé fáze Majoru.

Celkově pátým postupujícím se stali Natus Vincere, jenž v náročném utkání přemohli BetBoom Team. Ve stejný čas se bohužel s EU RMR rozloučili ENTERPRISE. Polská smečka neuspěla proti SAW, kteří se neuvěřitelně rozjeli. Za své dvě výhry prohráli v průměru jen čtyři kola na mapu a fnatic čeká těžká bitva.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Zápasy pátého kola:

Výsledky čtvrtého kola:

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.