Přejít k hlavnímu obsahu

Do nové sezóny šli beze změny, ale i na ně došlo. Přichází kapitán vicemistrů ČR

16. 2. 2024 | 21:10 Counter-Strike 2 Přestup
UNiTY se po medailových úspěších ze závěru minulé sezóny rozhodli jít do té nové bez zásahu do soupisky. Sázka na parádní chemii ale letos dlouho nevydržela. Slovenská organizace dala sbohem Lukáši „luko“ Hrabčíkovi, jehož místo v sestavě zaujme Filip „K1-FiDa“ Dvořák.
Filip „K1-FiDa“ Dvořák na Tipsport MČR CS 2023
Filip „K1-FiDa“ Dvořák na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Když se jádro bývalé eSuby dalo dohromady pod křídly UNiTY, bylo nad slunce jasné, že hlavní zbraní týmu bude dlouholetá souhra. Ta v kombinaci se správným načasováním formy na podzim přinesla několik medailových úspěchů. V evropských kvalifikacích se UNiTY na začátku roku vedlo dobře, a tak to vypadalo, že jsou na domácí sezónu dokonale připravení. Opak je ale pravdou a přichází nečekaná výměna stráží.

Přesně po roce se s UNiTY loučí Lukáš „luko“ Hrabčík. „Přejeme mu hodně štěstí v osobním i esportovém životě,“ zaznělo na sociálních sítích týmu. Oficiální důvod jeho odchodu není známý, zkušeného hráči ale vypršel dvanáctiměsíční kontrakt a organizace se rozhodla pro upgrade, který přichází od domácího konkurenta.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Taktovku in-game leadera přebere Filip „K1-FiDa“ Dvořák. S loňským šampionem třech domácích turnajů série Tipsport CS už Dynamo Eclot v rámci své přestavby na mezinárodní kádr nepočítalo a vypadalo to, že 27letý hráč v tichosti ukončí aktivní kariéru. Přilétlo ale laso, pro které se Dvořák rozhodl pokračovat.

K1-FiDa zná UNiTY moc dobře v roli soupeř, bojoval proti nim ve finále Mistrovství Slovenska i v semifinále vrcholu loňské sezóny Tipsport MČR CS. Po několika letech si bude zvykat na kompletně nové spoluhráče, což mu může dodat čerstvou krev do žil. Poprvé se s UNiTY ukáže ve skupinové fázi Tipsport CS Winter. Na tento turnaj se můžete probojovat i vy, ale dlouho neváhejte, protože vás čeká už jen poslední kvalifikace!

Nynější sestava UNiTY:

 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák

 Česká republika Dominik „desty“ Černý – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.