Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic ve vyrovnané sérii padli. Pro Humanoida zimní split končí

17. 2. 2024 | 15:30 League of Legends Reportáž
Marek „Humanoid“ Brázda se do finále zimního splitu LEC nepodívá. Fnatic se v zápase dolní části pavouka postavili MAD Lions KOI. V BO5 sérii, v níž se hrálo o místenku ve finále lower bracketu nejvyšší evropské soutěže, rozhodovala především strana Summoner's Riftu, na které týmy nastupovaly. Blue side byla ve všech pěti špílech úspěšnější. MDK tak zvítězili 3:2.
Fnatic ve vyrovnané sérii padli. Pro Humanoida zimní split končí
Fnatic ve vyrovnané sérii padli. Pro Humanoida zimní split končí
Zdroj: Lee Aiksoon/Riot Games

Nebylo to nejkvalitnější a nejčistší League of Legends. Hráči na obou stranách dělali chyby, ideální často nebyla (především na straně Fnatic) ani týmová hra. Pohyb po mapě nebyl ideální. Diváci se ale rozhodně nenudili. Viděli všech pět her a spoustu zajímavých akcí.

Téměř všechny špíly byly naprosto vyrovnané. I když se jeden mančaft dostal do velikého vedení, jeho soupeř se dokázal po špatném startu otřepat.

Po čtyřech zápasech zazněly na streamu Silver Scrapes a rozhodovat musela pátá hra. Na modré straně se představili MAD Lions KOI, kteří se tak rázem stali favority. Jak už bylo zmíněno, blue side byla v každé hře jasnou výhodou.

Pro Fnatic to ale nevypadalo vůbec špatně. Marek „Humanoid“ Brázda a spol. byli ve vedení, dokonce dokázali zneškodnit Barona Nashora. O vítězi série ale rozhodovalo macro. To měli Fnatic až nezvykle špatné. Strašlivá rozhodnutí v podstatě darovala MDK vítězství v páté hře a postup do finále lower bracketu.

Další program play-off LEC:

Sobota 17. února (17:00), finále lower bracketu

  • BDS - MAD

Neděle 18, února (17:00), grand finále

  • G2 - vítěz BDS/MAD
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).