Přejít k hlavnímu obsahu

Křičel na trenéra a skončil na lavičce. Dny před nejdůležitějším zápasem

18. 2. 2024 | 11:35 League of Legends Spekulace
Adam „Adam“ Maanane nebyl součástí finále lower bracketu LEC. Francouzský toplaner chyběl v sestavě BDS. Jak odhalil článek portálu Sheep Esports, hlavním důvodem Adamova posazení na lavičku byla hádka s trenérem Yanisem „Striker“ Kellou. To následně potvrdil i sám Adam. „Nesouhlasím s obviněním, že jsem ve své kariéře vykazoval známky zesměšňování, urážek a že jsem se ke svým spoluhráčům choval většinou neuctivě,“ oponoval však francouzský hráč informacím Sheep Esports.
Křičel na trenéra a skončil na lavičce. Dny před nejdůležitějším zápasem
Křičel na trenéra a skončil na lavičce. Dny před nejdůležitějším zápasem
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Byl to obří šok. Adam „Adam“ Maanane, obecně považován za jednoho z nejlepších hráčů v týmu BDS, byl jen několik dní před zápasem o finále nejvyšší evropské soutěže v League of Legends posazen na lavičku. Důvody vyplavaly na povrch po konci zápasu BDS proti MDK (3:2 pro MDK).

Web Sheep Esports zveřejnil informace o tom, že měl Adam dlouhodobě problémy s chováním a byl toxický vůči svým spoluhráčům a zaměstnancům organizace. Situace vyvrcholila, když se dostal do křížku s hlavním trenérem Yanisem „Striker“ Kellou. Podle zdrojů Sheep Esports měl Adam na kouče „řvát“.

Po několika hodinách se k situaci a článku Sheep Esports vyjádřil sám hráč.„Nesouhlasím s obviněním, že jsem ve své kariéře vykazoval známky zesměšňování, urážek a že jsem se ke svým spoluhráčům choval většinou neuctivě,“ postavil se Adam proti tomu, co napsal Sander „LCS Eevee“ Hove.

Zároveň ale potvrdil, že důvodem jeho posazení na lavičku byla skutečně hádka s trenérem. Adam se omluvil všem postiženým a prý pracuje na svých problémech. „Jsem velice soutěživý a mé problémy se vztekem jsou toho důsledkem,“ vysvětluje Adam. „Monstrum popsané v tomto článku prostě nejsem já,“ ukončil toplaner BDS svůj vzkaz. V něm také potvrdil, že tým s ním ve zbytku roku počítá.

Není to poprvé

Komunita reaguje na omluvu všelijak. Zároveň ale správně poukazuje na to, že toto není první podobný Adamův problém. Francouz veřejně zesměšňoval svého bývalého spoluhráče Eliase „Upset“ Lippa a jeho manželku.

Německý hráč opustil tým Fnatic během světového šampionátu a vrátil se ke své partnerce. Adam se zanedlouho na League of Legends přejmenoval na „Lonely Wife UwU“, čímž narážel právě na Upsetův odjezd a dobíral si tak jeho manželku.

Ta dostávala výhružky smrti a spolu s Upsetem byla pod velikým tlakem. Paula Lipp nakonec po měsících odhalila, proč její manžel opustil svůj tým - byla zneužita.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).