Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské kvalifikace na Major pokračují. O postup do Kodaně zabojuje i STYKO

18. 2. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Preview
Historicky první CS2 Major se blíží, před další šestnáctkou evropských týmů stojí poslední kvalifikační překážka. Ve skupině B evropského kvalifikačního RMR turnaje zabojuje o postup mladá superstar Danil „donk“ Kryshkovets nebo slovenský střelec Martin „STYKO“ Styk. Boje o nejprestižnější turnaj první poloviny roku vám zprostředkujeme na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Apeks na IEM Katowice 2024
Apeks na IEM Katowice 2024
Zdroj: Apeks

Minulý týden určil první osmičku evropských celků, které si vysloužily účast na historicky prvním CS2 Majoru. Než se o slovo přihlásí další regiony, tak v pondělí vypuknou boje v evropské skupině B. Také tady se ve swiss formátu představí šestnáctka účastníků. Tři výhry znamenají cestu do Kodaně, tři prohry konečnou. Týmy s bilancí 2-3 však dostanou ještě možnost zabojovat o poslední postupové místo v Last Chance kvalifikaci.

Turnaj odstartuje 19. února, kdy jsou na programu dvě kola BO1 zápasů, které leccos naznačí. Kromě týmů s bilancí 1-1 se všechny následující boje převléknou do tradičního hábitu BO3 sérií. Těšit se na vybrané zápasy můžete díky partnerství s pořadatelem PGL také na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ. Oblíbené české a slovenské hlasy vás provedou všemi čtyřmi hracími dny, stejně jako následnou poslední šancí na kvalifikaci.

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone

I tento týden si slovenští fanoušci užijí své želízko v bukureštském ohni. Martin „STYKO“ Styk se vrátil do Apeks, aby se pokusil kvalifikovat na v pořadí už pátý Major v kariéře. Obhájce semifinálové účasti z Paříže však čeká náročný týden. Díky vysokému seedu začínají proti OG, ale ve skupině mají třeba šampiony z Katowic v čele s Danilem „donk“ Kryshkovtsem nebo stále ještě úřadující světové šampiony z týmu Vitality.

Z nejlepší desítky HLTV žebříčku dále ve skupině B najdeme MOUZ a Monte, kteří ale kvůli nemocnému kapitánovi vstoupí do turnaje oslabení. Nejvyššími ambicemi oplývají slavné organizace Astralis a Cloud9, s novými sestavami se chtějí předvést Heroic a ENCE a podceňovat nikdo nemůže ani GamerLegion, Preasy, Guild Eagles nebo ECSTATIC. Šestnácku vyvolených uzavírají outsideři PERA Esports a Nexus Gaming.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.