Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý ban za cheating! Zahraje si přesto Američan kvalifikaci na Major?

19. 2. 2024 | 19:05 Counter-Strike 2 Kauza
Severoamerickou Counter-Strike scénu sužuje nejnovější cheatingový skandál. Už svůj druhý trest v kariéře si vysloužil Damian „EMIYA“ Boulware a jeho tým byl okamžitě vyloučen z celé řady soutěží. Valve ale zatím mlčí, proto není vyloučeno, že si bude moci zahrát o PGL Major.
Damian „EMIYA“ Boulware
Damian „EMIYA“ Boulware
Zdroj: Dust2.us

Damian „EMIYA“ Boulware se na kompetitivní scéně pohybuje dlouhé roky. Již mezi lety 2021 a 2023 měl ale na pozastavenou činnosti od platformy FACEIT za cheating. Hráč se snažil odvolat, ačkoliv neúspěšně. Jelikož se ale ban nerozšířil na další platformy, Boulware nadále aktivně reprezentoval americké týmy.

EMIYA se však nepoučil a po roce se situace opakuje znovu. Na jeho FACEIT profilu se dnes objevil nový dvouletý ban za cheating. Kvůli fúzi s ESL bude jeho trest mnohem rozsáhlejší, jeho současný tým Rocket byl s okamžitou platností vyřazen z ESL Challenger League a uzavřené kvalifikace na ESL Challenger Melbourne.

Pokud Boulwarovi po prvním trestu ještě někdo věřil, po druhém prohřešku, pokud se potvrdí, by jeho kariéra mohla být definitivně v troskách. Hráč na svůj trest zatím nijak nereagoval. Největší otazník však visí nad účastí na americkém RMR turnaji pro nadcházející CS2 Major, kam se Rocket dokázali probojovat.

Valve nepřebírá tresty třetích stran, ale vyhrazuje si právo diskvalifikovat účastníka dle vlastního uvážení. Zatím se neví, jak k situaci přistoupí. „Pokud se vše ukáže jako pravda, na RMR nepojedu. Vzhledem k tomu, že už hrajeme s trenérem, byli bychom jen ve čtyřech,“ prohlásil však jasně Ahmed „ayy“ Mahmoud z týmu Rocket.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.