Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis zastavili donka, zápas ale rozhodl sh1ro. Team Vitality je zatím suverénní

20. 2. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropská skupina B má za sebou první hrací den. Ten určil jak čtyři týmy, které mají před sebou tři šance na postup, tak i čtveřici, která už nesmí ani jednou zaváhat. S bilancí 1-1 prošel prvním dnem Martin „STYKO“ Styk. Pokračování RMR sleduj na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
donk vs. blameF
donk vs. blameF
Zdroj: sociální sítě týmu

Úvodní den nebyl dnem mnoha překvapení, ale spíše debaklů. V polovině duelů dosáhl poražený tým maximálně šesti bodů, nebyli jsme svědky ani jednoho prodloužení a hned ve třech případech skončila první polovina dokonce skórem 12:0. Pouze Team Spirit však dokázal vyhrát nad ENCE s čistým štítem.

ENCE se však oklepali a ve druhém utkání to byli oni, kdo málem zvítězili 13:0. Nejvíce suverénní ale byl Team Vitality, jenž za dva zápasy ztratil pouhých pět kol. Team Spirit se naopak ve druhém utkání trápil, Astralis totiž našli na Danila „donk“ Kryshkovetse recept, ale nakonec padli nejtěsnějším rozdílem.

Radovat se mohou také neporažení Cloud9 a MOUZ, ačkoliv Guild Eagles druhému jmenovanému celku hodně zatopili. Přesto si spolu Preasy, Nexus Gaming a PERA Esports v úterý zahrají o přežití v turnaji. Program ale začne nejprve posledními BO1 zápasy, především dánské derby Heroic proti Astralis slibuje parádní podívanou. Martin „STYKO“ Styk a jeho Apeks vyzvou oslabené Monte. Sleduj u nás na Twitchi!

Vysílací program třetího kola:

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.