Přejít k hlavnímu obsahu

Kick zabanoval streamera, který ukazoval kódování viewbotů na platformě

20. 2. 2024 | 09:55 Stream
Streamer NickWhite byl původně na platformě Kick zabanován „na neurčito“ za propagování a streamování botovacích služeb, když přímo v živém vysílání učil své diváky, jak lehce naprogramovat viewboty na Kicku. Po odvolání platforma prohlásila, že věří v druhé šance a po jednom dni mu zákaz zrušila.

Streamovací platforma Kick se díky obrovským investicím a velkolepým přestupům známých jmen stala rychle jednou z těch nejoblíbenějších platforem pro živé vysílání. V současné době je to také přímý konkurent dlouholeté streamovací platformy Twitch. Na Kick přešlo již spoustu lidí také z důvodu vlídnější komunikace či lepšího podílu na výnosech.

Kick ale má, stejně jako všechny streamovací platformy, své stinné stránky. Jednou z nich jsou občas podezřelé počty diváků. Nejeden streamer na Kicku byl obviněn z využívání viewbotů, díky kterým se u kanálu ukazují „falešná“ čísla.

Tvůrce, který na svých sociálních médiích vystupuje pod přezdívkou NickWhite, dostal dočasný ban poté, co ukázal, jak jednoduché je na Kicku naprogramovat viewbota. Tento trik ukazoval přímo na streamu. Kick následně tvůrci poslal e-mail, ve kterém bylo vysvětleno, že byl zabanován za „propagaci botovacích služeb“. 

Nejdříve se zdálo, že je zákaz trvalý. V e-mailu totiž nebylo uvedeno, jak dlouho bude trvat. V odvolání se však NickWhite dozvěděl, že je zákaz na dobu neurčitou a také, že Kick věří v druhé šance a streamerovi po jediném dni zákaz zrušil.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: NickWhite, Kick, zákaz