Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO to dokázal! Po návratu do Apeks splnil hlavní cíl, zahraje si na Majoru

21. 2. 2024 | 16:38 Counter-Strike 2 Reportáž
Na první Majoru v CS2 bude mít Slovensko hned dva své zástupce! Na Davida „frozen“ Čerňanského a jeho FaZe Clan dnes dokázal navázat Martin „STYKO“ Styk s týmem Apeks.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: Apeks

Budoucnost Martina „STYKO“ Styka byla v loňském roce nejistá. Po posazení na lavičku v Apeks si nenašel nové angažmá a vypadalo to, že do roku 2024 vstoupí jako volný hráč. Po nečekaném odchodu Damjana „kyxsan“ Stoilkovského do Heroic však začal být opět potřeba, do Apeks se vrátil pro udržení jádra týmu.

Zkušený Slovák chytil velkou příležitost za pačesy. Na IEM Katowice sice Apeks vypadli bez jediné výhry, postoupit nedokázali ani do BLAST Premier Spring Showdown, ale v kvalifikaci na nejdůležitější turnaj první poloviny roku dokázali uspět. STYKO v severské organizaci setrval s jediným cílem, který splnil do puntíku.

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone

Svoji cestu ve skupině B evropského RMR Apeks začali proti OG. Na výhru 13:5 v tentýž den sice nenavázali proti Cloud9, kterým podlehli 10:13, ale od té doby už přemožitele nenašli. Třetí BO1 utkání pokořili Monte a pro postup si dokráčeli dnes proti ECSTATIC. Dánské překvapení dvakrát padlo nejtěsnějším rozdílem.

Evropské RMR bude probíhat až do čtvrtka, další dva dny budou patřit Last Chance Qualifieru. Na Twitch kanále PLAYzoneCZ vás tak čeká ještě pořádná nálož Counter-Striku. Ta bude pokračovat samotným Majorem, David „frozen“ Černanský a STYKO budou shodně popáté v kariéře útočit na titul od 17. března.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.