Přejít k hlavnímu obsahu

Xbox odhalil čtyři exkluzivní hry, které vydá na PS5. Nebude chybět Sea of Thieves

23. 2. 2024 | 16:30 Gaming
Hráči na konzolích Nintendo a PlayStation mohou slavit. Xbox oficiálně odhalil čtyři exkluzivní hry, které vydá i na ostatní platformy. Konkrétně se jedná o Grounded, Hi-Fi Rush, Pentiment a Sea of Thieves, přičemž všechny tituly by měly na ostatní platformy vyjít do konce dubna roku 2024. V budoucnu by se pak hráči mohli těšit i na více her. Uživatelům Xboxu se však tento krok nelíbí, kritizují zánik exkluzivity platformy.
Xbox odhalil čtyři exkluzivní hry, které vydá na PS5! Nebude chybět Sea of Thieves
Xbox odhalil čtyři exkluzivní hry, které vydá na PS5! Nebude chybět Sea of Thieves
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Společnost Xbox oficiálně potvrdila celkem čtyři exkluzivní hry, kterým otevře dveře na jiné platformy. Bude mezi nimi například Grounded, které bude mít podporu cross-platform, takže si na PS5 budete moci zahrát se svým kamarádem na Xboxu. Dalšími hrami jsou Hi-Fi RushPentiment a Sea of Thieves. Zatímco komunita hráčů PlayStationu a Nintenda slaví, Xbox hráči jsou vůči tomuto kroku kritičtí. 

 

Stejně jako u Grounded, i Sea of Thieves bude podporovat cross-platform a na PS5 by mělo dorazit už 30. dubna. Jedná se o první čtyři exkluzivity, které si budou moci zahrát i hráči na ostatních platformách mimo Xboxu a PC. Generální ředitel herní divize Microsoftu Phil Spencer také prozradil, že titulů by v budoucnosti mohlo být mnohem více.

Mezi spekulované hry patří StarfieldIndiana Jones nebo Great Circle. Ačkoliv jsou prozatím tyto tři pařby tvrdými exkluzivitami, nevyloučil možné „puštění“ těchto her i pro jiné platformy podobně, jako v současné době uvolnil cestu čtyřem zmíněným. 

Sea of Thieves
Zdroj: ign.com