Přejít k hlavnímu obsahu

OBRAZEM: Neuvěřitelně vypjaté finále šampionátu před nejšílenějším publikem

26. 2. 2024 | 10:00 Rainbow Six: Siege Reportáž
Rainbow Six: Siege nepatří v Česku mezi nejoblíbenější tituly, i když komunitu nadšenců samozřejmě má. Ve světě je však na úplně jiném levelu. Siege umí vyprodat stadiony, ve kterých se slavné organizace bojují o astronomické prize pooly. V neděli večer vyvrcholil světový šampionát Six Invitational, jehož nejzajímavějšími momenty vás nyní provedeme.
Radost vítězného týmu w7m esports
Radost vítězného týmu w7m esports
Zdroj: Ubisoft (Eric Ananmalay)

Brazílie je proslulá svým zápalem, především pro své domácí týmy. Pokud by se do finále Six Invitational, který se odehrával v São Paulu, nedostal ani jeden brazilský tým, tak by fanoušci nevytvořili tak obrovský hukot, a možná by arénu nevyprodali. Hodinové fronty na čistě brazilské finále ale nejspíše hovoří za vše.

O tuhle krásnou trofej se spolu s 1 milionem dolarů bojovalo. V poslední době začaly vznikat krásné unikáty.

V něčem byl Six Invitational stejný jako naše Tipsport MČR CS. Před burácivou halou přišla žádost o ruku!

Parádní show začala zahajovacím ceremoniálem. Pořadatelé se vyšvihli vystoupením živého orchestru.

Jednoznačně nejzajímavějším příběhem celého šampionátu je souboj dvojčat Ferreirových. Jejich týmy to dotáhly až do finále, proto nemohlo chybět bratrské objetí těsně před začátkem. Více o jejich příběhu.

Šampionát byl vysoce sledovaný i z prostředí domova. Už ve druhé mapě podařilo zlomit divácký rekord na streamovacích platformách. K němu pomohly co-streamy světových hvězd, jako jsou Shroud či Jynxzi.

Publikum bylo skutečně bouřlivé a prožívali každý jeden kill. Zápal pro hru je cítit z každého fanouška.

Parádní prostředí si zasloužilo tu nejnapínavější koncovku. Finálové utkání musela rozhodnout až poslední pátá mapa, na které w7m esports vyhráli sedm kol v řadě a díky senzačnímu comebacku triumfovali.

Bezprostřední reakce světových šampionů. Letošními krály jsou zaslouženě, ovládli totiž i oba Majory.

Emoce tryskaly v obou táborech. Nade z w7m však ještě před pozvednutím trofeje utíkal za svým dvojčetem z FaZe Handyym. Jejich rodiče musí být opravdu pyšní, ale současně pro ně muselo být finále hodně náročné.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.