Přejít k hlavnímu obsahu

Bratrská láska na dvou stranách barikády. Dvojčata si zahrála o titul mistrů světa

26. 2. 2024 | 12:00 Rainbow Six: Siege Příběh
Světový šampionát Six Invitational byl v moha ohledech fantastický. Jeden z nejkrásnějších příběhů napsali bratři Ferreirovi, kteří patří mezi nejlepší hráče světa a při své první účasti na mistrovství světa dokázali postoupit do finále. Postavili se však proti sobě a nic si nedarovali.
Handyy a nade, bratři Ferreirovi
Handyy a nade, bratři Ferreirovi
Zdroj: Ubisoft (Eric Ananmalay)

Ferreirovi jsou skutečně bratři, jak se patří. Thiaga „Handyy“ Ferreiru a Felipeho „nade“ Ferreiru čekal souboj o titul mistrů světa a 1 milion dolarů k tomu, jejich týmy FaZe Clan a w7m esports se totiž probojovaly do finále světového šampionátu. Emoce proudily jak v bouřlivém domácím publiku , tak právě i mezi dvojčaty. Bratrskou lásku Thiago a Felipe prokázali už před zápasem, na serveru ale mohl zvítězit jen jeden.

Lépe do finálové bitvy vkročil Handyy. Když na třetí mapě FaZe předvedli úžasný comeback z nepříznivého stavu 0:5, tak byli jediný krůček od titulu. W7m ale dokázali srovnat a rozhodnout musel až decider. FaZe dlouho vedli, ale karty se obrátily. Tentokrát to byl nade a jeho tým, kteří vyhráli sedm kol za sebou a mohli pozvednout kladivo nad hlavu! Ještě předtím ale nade utíkal za svým bratrem. Ukázkové sportovní gesto.

Bratři přitom na esportovou pouť vykročili společně. Po diskvalifikaci z ligy Brasileirão se však v roce 2020 odmlčeli, a když se vrátili na scénu, tak už oblékali odlišné dresy. Na velkých akcích se pravidelně potkávají, v lokální soutěži naposledy zvítězil Handyy, ale nejdůležitější zápas sezóny zvládl lépe nade. „Tvůj čas přijde. Miluji tě,“ vzkázal Felipe na svém X profilu Thiagovi. Není pochyb, že si jednou znovu zahrají bok po boku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.