Přejít k hlavnímu obsahu

Co se děje s LCK? Korejská liga možná čelila útokům, hrálo se přes šest hodin

27. 2. 2024 | 10:00 League of Legends Kauza
Byla to s přehledem nejdelší BO3 série v historii nejvyšší korejské soutěže v League of Legends. Zápas mezi Dplus KIA a DRX trval více než šest hodin. A nebylo to kvůli nějak netradičně dlouhým hrám. Důvodem byly technické problémy, které provázely celý mač. Pauza za pauzou, hráči pomalu usínali. Nakonec se zápas dohrál, příčinou dlouhých prodlev měly být DDoS útoky.
Co se děje s LCK? Korejská liga možná čelila útokům, zápas byl předehrán
Co se děje s LCK? Korejská liga možná čelila útokům, zápas byl předehrán
Zdroj: LCK

Zdálo se to být nekonečné. Série mezi Dplus KIA a DRX byla historicky dlouhá. Tolik pauz LCK nepamatuje. Problémy s internetovým připojením se vždy podařilo vyřešit jen na několik minut, následovala dvakrát tak dlouhá přestávka.

Začalo to už v první hře, kdy si ještě fanoušci naivně mysleli, že jde o ojedinělou záležitost. Nakonec ale uviděli osm dlouhých pauz, série byla natažena na víc než šest hodin. Reakce streamera Caedrela vystihuje pocity drtivé většiny diváků.

 

Dplus KIA nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. V plánu byla původně i druhá série mezi Kwangdong Freecs a OKSavingsBank BRION, jež však byla přesunuta. Nakonec se odehrála bez diváků a zápas byl předehrán a vysílán ze záznamu. Důvodem byly obavy LCK z DDoS útoků. Ty měly být důvodem extrémně nataženého mače mezi DK a DRX.

Pořadatelé soutěže řádně zkontrolovali prostory LoL Parku, kde se LCK odehrává. Cílem je pokračovat podle plánu, což znamená středeční utkání KDF vs. Gen.G a T1 vs. FOX.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).