Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý hráč SINNERS ovládl zahraniční offline akci po více než pěti letech!

27. 2. 2024 | 14:00 Trackmania Reportáž
Esport ve hře Trackmania se po zrušení oficiálního soutěžního ekosystému přesunul do turnajů třetích stran. Jeden takový se o víkendu odehrál na východě Francie a měl slovenského vítěze!
Marek „tween“ Pacher
Marek „tween“ Pacher
Zdroj: MaXlan

Offline akci s názvem MaXlan si mohou pamatovat pamětníci z dob Counter-Strike: Source, kdy se české týmy nebály vyrazit vstříc úspěchu na východ Francie. Multiherní event se koná dodnes, jen se zaměřuje na úplně jiné herní tituly. Mezi nimi se nachází také Trackmania, čehož využil Marek „tween“ Pacher.

Jeden z nejlepších závodníků Trackmania historie i v dnešní době patří mezi širší světovou špičku, ačkoliv o ty nejprestižnější světové trofeje už většinou nebojuje. Přesto vyráží na jednu akci za druhou, arkádové závodění je stále jeho velkou vášní. Po mnoha pokusech se díky tomu po více než pěti letech vrátil na trůn!

Na turnaji MaXlan byl tween jediným zahraničním závodníkem. Připravit se však dokázal bravurně a do velkého finále postoupil z prvních míst jednotlivých kol. V souboji o titul byl ovšem od začátku druhý, ale ve správnou chvíli zařadil vyšší rychlostní stupeň a sérií vyhraných závodů si dokráčel pro celkové prvenství.

Čtyřnásobný vicemistr světa svůj poslední offline titul získal v září roku 2018, kdy ovládl pařížský Giant Cup. Po zrušení závodů dvojic se ovšem opět dostává do parádní formy, v lednu si již podmanil druhou divizi Beacon World League. I když po zrušení oficiálních soutěží nemá angažmá, tak se se scénou nehodlá loučit.

Štítky: trackmania, tween, maxlan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.