Přejít k hlavnímu obsahu

Manipulace pro peníze, zlobí se hvězda. Důležité zápasy se určují za oponou

27. 2. 2024 | 17:00 VALORANT Kauza
První VCT turnaje se pomalu blíží ke svému konci. Zbývá poslední hrstka týmů, které se bojují o spot v globální soutěži Masters. O jejich soupeřích se však rozhoduje potají. „Je to celé nalinkované, chceme vidět losování živě!“, zlobí se komunita. Rozhořčení diváků stoupá.
Loňské živé losování
Loňské živé losování
Zdroj: Riot Games

Prvního přešlapu se Riot dopustil už při odhalení formátu letošního okruhu VALORANT Champions Tour. Na několik týmů čekal jen minimální počet zápasů za celou sezónu, zhruba nějakých 12 zápasů během 5 měsíců totiž následuje 7 měsíců dlouhá off-season. Pořadatelé však opět narazili, když zveřejnili skupiny pro první světový turnaj sezóny. Skupiny pro Kickoff totiž údajně sestavili podle výsledků z minulého roku.

Jenže nemusíte být úplně bystří, abyste si všimli, že každý region měl skupiny sestavené úplně jinak, nehledě na výsledky z minulého roku. Vznikly tak pro některé celky nesmyslně lehké skupiny a na druhou stranu se zrodily doslova skupiny smrti. Diváci se však ve velkém očekávaní startu sezóny přes toto přenesli a nadšeně sledovaly vývoj turnajů ve všech regionech. Pak ale nastalo play-off, kde opět byli diváci v šoku.

Nejlepší čtyři týmy se v každém regionu utkají v Single Elimination pavouku. Všichni se těšili a čekali na onen los, jaké zklamání ale nastalo, když produkce odhalila již nalosovaný bracket. „Ztratil jsem veškerý respekt. Omlouvám se, ale tohle je absolutně zmanipulované pro peníze,“ prohlásil Tarik „tarik“ Celik, bývalý profík a jeden z nejpopulárnějších watch-party streamerů. „Je to zkrátka nalinkované,“ smál se smutkem ve vysílání.

Štítky: Valorant, VCT 2024, Tarik , FNS, s0m
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.