Přejít k hlavnímu obsahu

Austrálie je po sedmi letech bez Majoru. Čína a Mongolsko se radují

28. 2. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Asijsko-pacifické RMR je u konce, PGL Major už čeká jen na posledních pět amerických účastníků. Velký návrat zažije před domácím šampionátem ve druhé polovině roku Čína, Austrálie naopak po sedmi letech pláče. Nejsuverénnější byl však tým z Mongolska.
Christopher „dexter“ Nong
Christopher „dexter“ Nong
Zdroj: ESL Gaming

Další část kvalifikačního cyklu na první CS2 Major proti sobě postavila nejlepší týmy ze všech koutů Asie a Oceánie. Zástupci Středního Východu vypadli mezi prvními, mnohem větším překvapením naopak bylo brzké vyřazení TYLOO. Mezi čtyři nejlepší celky to dotáhli tři týmy z TOP 50 a překvapení jménem ATOX.

Mongolská dvojka však dvakrát nestačila na Grayhound a s turnajem se rozloučila. Krajané z The MongolZ oproti ní působili suverénně, hráli si svoji hru a vůbec neřešili, kdo proti nim zrovna nastoupil. Postup si tak zajistili v suchém triku. Jejich potenciál je opravdu vysoko, potřebují jen hrát častěji proti světové elitě.

Druhý slot si vybovali Lynn Vision. Čínský celek dokázal otočit zápas proti Grayhound a před svým domácím Majorem vrátí svoji zemi mezi špičku. Austrálie naopak pláče, její zástupce bude na Majoru chybět po neuvěřitelné sedmileté šňůře. The MongolZ si ale za jasný cíl dávají vybojovat třetí místenku pro celý region.

Aktuální obsazení PGL Majoru
 Rusko Virtus.pro Evropa G2 Esports Evropa MOUZ Rusko Cloud9
 Evropa FaZe Clan Evropa Team Vitality Rusko Team Spirit Evropa Natus Vincere
 Evropa Apeks Španělsko KOI Turecko Eternal Fire Polsko ENCE
 Portugalsko SAW Rusko AMKAL Dánsko HEROIC Dánsko ECSTATIC
 Rusko 9 Pandas Mongolsko The MongolZ Čína Lynn Vision World Amerika
 World Amerika World Amerika World Amerika World Amerika
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.