Přejít k hlavnímu obsahu

T1 podesáté vyhráli. LCK se dál potýká s útoky, zápas dohrán bez diváků

28. 2. 2024 | 18:00 League of Legends Reportáž
Problémy nejvyšší korejské soutěže v League of Legends neustávají. LCK se stále potýká s DDoS útoky, které nezastavila ani opatření, jimiž se pořadatelé pokusili průběh soutěže ochránit. Zápas proti Gen.G a Kwangdong Freecs ještě probíhal bez problémů, série mezi T1 a FOX se ale protáhla. Několik pauz během první hry a dohrání druhého dějství mimo stream. Zbytek týdne LCK proběhne bez diváků.
T1 podesáté vyhráli. LCK se dál potýká s útoky, zápas byl bez diváků
T1 podesáté vyhráli. LCK se dál potýká s útoky, zápas byl bez diváků
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Začalo to v neděli nekonečným zápasem mezi Dplus KIA a DRX. BO3 utkání trvalo déle necelých sedm hodin, další souboj mezi Kwangdong Freecs a OKSavingsBank BRION se musel odehrát bez diváků a byl předtočen, aby LCK eliminovala pokusy o DDos útoky, jež zabraňovaly hladkému průběhu série.

Ve středu už měla být situace vyřešena. A během zápasu mezi Gen.G a Kwangdong Freecs to tak skutečně vypadalo. Odehráno bez větších problémů a pauz. Na první potíže v zápase mezi T1 a FearX ale diváci dlouho čekat nemuseli.

„Zatím to vypadá dobře, co se týče pingu,“ prohlásil komentátor Wolf „Wolf“ Schröder se začátkem sedmé minuty úvodní hry. Po několika sekundách ale svých slov litoval. První přerušení, důvodem byly problémy s pingem. A ty přetrvávaly.

Jednou za čas se podařilo na několik minut špíl rozjet, ale takovým tempem série pokračovat nemohla. Druhý zápas se odehrál bez diváků a stream byl předtočen. T1 nakonec vyhráli 2:0 a jsou tak zase na vrcholu korejské ligy.

LCK ale musí řešit problém s internetovými útoky. Minimálně do konce týdne budou všechna utkání odehrána předem a bez diváků. Zápasy budou odvysílány na Twitchi, všechny ale budou předtočeny.

Štítky: League of Legends, LCK, T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).