Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS ve světě září jako hvězda. Fnatic ale nevyhrávají, ostatní hráči se trápí

29. 2. 2024 | 15:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Matúš „MATYS“ Šimko se ve svém prvním angažmá adaptoval opravdu rychle. Individiuální výkony podává stále nadprůměrné, jako bývalo zvykem v Sampi.Tipsport. Fnatic se však nedaří a po vyřazení z EU RMR mají na kontě další bolestivou prohru. MATYS přitom dominoval.
Matúš "MATYS" Šimko v dresu fnatic (první zprava)
Matúš "MATYS" Šimko v dresu fnatic (první zprava)
Zdroj: fnatic

Některé hráče i fanoušky bude vypadnutí z kvalifikace na první CS2 Major strašit ještě hodně dlouho. Fnatic měli na kontě bilanci 2-1 a byli krůček od postupu, další výhru ale nepřidali a po sérii tří proher se s RMR rozloučili. Matúš „MATYS“ Šimko na téhle zkoušce přitom obstál. Jen jednou nebyl nejlepším hráčem týmu.

Fnatic se budou muset nastartovat v menších turnajích, jednu takovou příležitost mají v RES European Series #1. Do ní ale bohužel nevstoupili vítězně, podlehli totiž dalšímu poraženému celku z evropského RMR. MATYS byl sice k nezastavení, týmově ale fnatic na Preasy nestačili. Přes 37 fragů na Šimkově kontě prohráli v prodloužení třetí mapy. Fredrik „roeJ“ Jørgensen z tábora soupeře zářil ještě o něco více.

Další zápas čeká fnatic v pátek proti ALTERNATE aTTaX. Prohra znamená vyřazení, výhra možnost zahrát si o postup do play-off v decideru. Slavná organizace se však bude muset prezentovat úplně odlišnou hrou, pokroky po týmové stránce zatím viditelné bohužel nejsou. Ani individuálně to zatím u jednotlivců není ono, vyjma slovenského borce. Největším zklamáním posledních týdnů je jednoznačně Aurélien „afro“ Drapier.

Fnatic vs. Preasy
Fnatic vs. Preasy
Foto: HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.