Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední karta v historii? Pogba si čtyři roky nezahraje fotbal, kariéra je možná u konce

29. 2. 2024 | 16:40 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Vypadá to, že Paul Pogba už se nikdy nedočká další karty ve fotbalové hře od EA Sports. Francouzský záložník dostal kvůli dopingu zákaz činnosti na čtyři roky. Hráči Juventusu bude po vypršení trestu 34 let a dost možná pro něj kariéra profesionálního fotbalisty končí. Jaký byl jeho příběh? Leccos napoví karty ve FIFA/EA Sports FC.
Poslední karta v historii? Pogba si čtyři roky nezahraje fotbal, kariéra je možná u konce
Poslední karta v historii? Pogba si čtyři roky nezahraje fotbal, kariéra je možná u konce
Zdroj: depositphotos.com/EA Sports

Z mladéže Manchesteru United do Itálie (FIFA 12-13)

Vůbec první kartičky ve FIFA se Paul Pogba dočkal před více než deseti lety. Francouzský záložník dostal ve FIFA 12 bronzový předmět s hodnocením 55. Jako mladičký hráč Manchesteru United se tolik nezviditelnil, hned příští rok jej ale v Juventusu čekal obří boom a postup do vyšších pater.

Ve FIFA 13 začínal Pogba se stříbrnou kartou s ratingem 72. Zdobily ji velice slušné atributy, které často přesahovaly borce se zlatými kartičkami. Té se vlastně sám Pogba dočkal ještě v témže ročníku, když po updatu přistálo hodnocení 77.

FIFA 12 - FIFA 13
FIFA 12 - FIFA 13
: depositphotos.com/EA Sports

Rozjetá mašina v Juventusu (FIFA 14-16)

V rozmezí FIFA 14-16 udělal Paul Pogba obří posun. Začínal se zlatou kartou s hodnocením 79 a končil jako jeden z top záložníků světového fotbalu, jehož zdobil rating 86. Speciální karty byly samozřejmostí, Pogba ale nechyběl ani v Team of the Season nebo Team of the Year.

Mladý francouzský záložník v barvách Juventusu byl obří fenomén. Jen málokterý fotbalista měl kolem sebe vybudovaný takový hype. Jeho umění bylo bezpochybnitelné. Toho si byli vědomi i v Manchesteru United, kam se Pogba v roce 2016 vrátil.

FIFA 14-16
FIFA 14-16
: depositphotos.com/EA Sports

Návrat do Anglie a 11 TOTW karet za tři roky (FIFA 17-19)

První tři sezony po návratu do Premier League byly pro Paula Pogbu ohromně vydařené. Francouz patřil mezi nejlepší hráče Manchesteru United, hrál důležitou roli na domácím poli i v Evropě. Za své výkony si zasloužil ve FIFA 17-19 hned 11 Team of the Week kartiček.

Celkem dostal středopolař Manchesteru United 23 předmětů. Nejhorší byla základní z FIFA 18 (87 rating), nejlepší Futties SBC ve FIFA 19 (95 rating). 

FIFA 17-19
FIFA 17-19
: depositphotos.com/EA Sports

Konec v Premier League a pád hvězdy (FIFA 20-22)

O dobré karty francouzského záložníka dál nebylo nouze, na hřišti to už ale nebylo ono. Pogbu v sezoně 2019/20 zastavilo vážné zranění, které jej na velkou část sezony vyřadilo mimo hru. Za celý ročník vstřelil jen jediný gól, což se odrazilo i na počtu karet. Maximálně čtyři dostal Pogba naposledy ve FIFA 13. Summer Heat Pogba ale stál za to.

V další fotbalové pařbě měla základní kartička Paula Pogby rating 86. Francouz se ale znovu dostal do lepší fazóny, zase dosáhl na devět karet. Od FIFA 21 už to ale šlo definitivně z kopce. Pogba i tak ve FIFA 22 dostal zřejmě svou nejsilnější kartu v historii - 97 Showdown SBC.

FIFA 20-22
FIFA 20-22
: depositphotos.com/EA Sports

Poslední karty v historii? (FIFA 23 - FC 24)

Ve FIFA 23 se ještě Pogba držel mezi top středními záložníky, jeho zpomalení ale vyřadilo jakoukoli využitelnost. Relevantním zůstal francouzský středopolař jen díky Shapeshifters (97) a Flashback (90) kartám.

V EA Sports FC 24 dostal Paul Pogba nejhorší základní kartu od FIFA 14. 82 rating, v podstatě nepoužitelný předmět. A dost možná poslední v historii. Nebo se ještě Pogba k profesionálnímu fotbalu vrátí?

FIFA 23-24
FIFA 23-24
: depositphotos.com/EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).