Přejít k hlavnímu obsahu

Úžasná cesta pokračuje. Marv a spol. vyhráli parádní zápas a postoupili

29. 2. 2024 | 18:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Takhle by měl vypadat zápas o postup do skupinové fáze velkého turnaje jako Tipsport CS Winter. Tým eEriness na úvod celé kvalifikace na Lan Party Hotel nestačil, teď měl šanci mu vše vrátit i s úroky. Sestava v čele s Vladimírem „czMarv“ Marvanem se ale po obří bitvě znovu radovala z vítězství a tentokrát i z postupu do top 8. Eeriness na turnaji končí.
Úžasná cesta pokračuje. Marv a spol. postoupili do skupinové fáze Tipsport CS Winter
Úžasná cesta pokračuje. Marv a spol. postoupili do skupinové fáze Tipsport CS Winter
Zdroj: Lan Party Hotel

Lan Party Hotel 2:1 eEriness (14:16, 13:9, 22:18)

První mapa byla předzvěstí toho, jak ohromně vyrovnaná bude celá série mezi eEriness a Lan Party Hotel. Diváci se těšili na velký boj a ten také dostali. Ze začátku Vertiga to tak ale nevypadalo.

Lan Party Hotel totiž rozjel parádní show, která se zastavila až na skóre 11:4. Jen dva body dělily tým LPH od výhry na první mapě. Eeriness se ale nehodlali vzdát. Bojovali, stahovali a dopracovali se až do stavu 11:12. René „D3zz“ Holý byl v 1v3 situaci a ninja defusem dostal svůj mančaft do prodloužení. To eEriness vyhráli, první mapa skončila 16:14.

Druhá mapa byla od té úvodní naprosto odlišná. Dlouho se hrálo vyrovnaně, celky se tahaly o každé kolo. Až na konci se Lan Party Hotel dostal na CT straně do vedení, které tentokrát nepustil. 13:9 na Overpassu, rozhodnout musel Nuke.

Ukázalo se, že první dvě mapy byly jen předkrmem. Nuke totiž nabídl nespočet clutchů a šílených akcí, které daly dohromady jeden z nejlepších zápasů roku. LPH vedli 12:6, měli šest match pointů. Ani jeden ale nedokázali proměnit ve vítězství.

Šlo se tak do prodloužení. Jedno nestačilo, druhé odstartoval parádní 1v4 clutch v podání Dávida „lojzo“ Jurika. Ani perfektní první polovina prodloužení ale neznamenala výhru. Třetí OT už ale byl ten osudný. Díky perfektní teroristické půlce se LPH dostali do vedení 21:18, které už dotáhli do konce. 22:18 a postup do skupinové fáze Tipsport CS Winter. Eeriness končí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).