Přejít k hlavnímu obsahu

Finanční potíže FC Barcelony. Neviděl jsem ještě ani korunu, zlobí se esportový trenér

1. 3. 2024 | 15:00 VALORANT Kauza
FC Barcelona je jedním z nejslavnějších jmen sportovního světa. Uspět se katalánský gigant snaží také na poli esportu, ve Valorantu se kolem něj ovšem točí nepříjemná kauza.
Barça eSports VALORANT tým
Barça eSports VALORANT tým
Zdroj: FC Barcelona

Lucas „LRojo“ Rojo je špičkový španělský trenér a analytik, který v minulosti vedl League of Legends a Fortnite týmy G2 Vodafone, Queso nebo Movistar Riders. Jeho dalším domovem se stala esportová divize slavného fotbalového klubu FC Barcelona, která v rámci iniciativy Barça Games založila svou VALORANT sekci. Rojo však svého rozhodnutí nepochybně lituje. Barcelona se totiž potýkají s finančními problémy.

Špatný managment fotbalové klubu se patrně odráží i v dalších odvětvích. Rojo totiž organizaci obvinil, že mu dlouhodobě neplatí. „Trénuju tu asi čtyři měsíce a situace se stále zhoršuje. Teoreticky dnes bylo poslední platební okno v měsíci, obvykle se převody provádějí 15. nebo v posledním týdnu. Je 29. února a já jsem od Barcelony stále nedostal ani euro, dluží mi za tři měsíce práce a na peníze stále čekám,“ napsal na sociální sítě.

Trenér dále ve svém vyjádření uvedl, že od vedení klubu už čtyři měsíce nic neslyšel a že přežil z velké části díky svým naspořeným penězům. „Za ty čtyři měsíce se mě nikdo nezeptal, jak se nám daří, jak jde trénink, jak se vyvíjí tým, jak trénujeme, co trénujeme, nic. Absolutní prázdnota, ve které se cítím sám, bez podpory klubu a musím snášet situaci, která je naprosto nespravedlivá a kterou nemohu vyřešit, protože nezávisí na mně,“ přiznal Rojo.

Soutěž VALORANT Challengers Spain se blíží ke konci základní části a Barcelona je jednu výhru od postupu do play-off. Sociální sítě doprovázejí cestu týmu, trenér však zůstává nadále ignorován.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.