Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči si podmanili Evropu! S týmem Karmine Corp vyhráli nejvyšší soutěž

4. 3. 2024 | 10:00 VALORANT Reportáž
Heretics byli naprosto bez šance. Jakým způsobem Karmine Korp smetli ve finále EMEA Kickoff svého soupeře, to nikdo opravdu nečekal. Martin „marteen“ Pátek a Martin „Magnum“ Peňkov hned na první pokus získali svou první společnou trofej na nejvyšší úrovni a světu ukázali, že se s nimi musí počítat. Díky celkovému prvenství se totiž postaví globální konkurenci.
Karmine Corp jako šampioni EMEA Kickoff
Karmine Corp jako šampioni EMEA Kickoff
Zdroj: VCT Esports

Kdybyste před začátkem sezóny správně předpověděli, jak dopadne EMEA Kickoff, pravděpodobně by si všichni klepali na čelo. Ani samotní členové možná nevěřili, že Karmine Corp po nezdařeném roce 2023 ovládnou hned první soutěž v tom novém. Jenže po smetení fnatic jejich sebejistota dosáhla nových výšin, až nakonec pozvedli neočekávanou trofej. Pro nové české duo jde o první úspěch v nejvyšší lize.

Náznaky potenciálu tu však už byli před sezónou. „Kterýkoliv tým dostane Marteena, vyhraje offseason,“ prohlásil před půl rokem Vanity, kapitán Cloud9. A jeho předpověď se vyplnila. Ve finále na KC čekal rematch proti Heretics, kteří letos ještě neztratil ani mapu. Od připojení Benjyho Davida „benjyfishy“ Fishe, slavnou Fortnite hvězdu s minulostí v ENTERPRISE, se také oni posunuli na úplně novou úroveň.

Oba týmy se po tragické sezóně rozhodli pro velkou přestavbu a ta se okamžitě vyplácí. Závěrečný zápas ale měl rozhodnout, kdo je na tom přece jenom lépe. Heretics sice vyhráli první mapu, pak už to ale od borců v modrém byla čistá demolice. Martin „marteen“ Pátek kraloval s 19 prvními killy a jeho impact byl naprosto klíčový. Celou mašinu však řídil Martin „Magnum“ Peňkov, který se s každou sérií v nové roli zlepšuje.

Karmine Corp se chopili kormidla a už jej nepustili. Mladý americký talent Marshall „N4RRATE“ Massey svými fragy nakonec ovládl server a zaryl do diváků pochybnosti, proč o něj domácí organizace neprojevily zájem. Tenhle rozjetý vlak už nešlo zastavit a v cestě za trofejí jim nemohl nikdo zabránit. Dvakrát 13:7 a jednou 13:5 a finální BO5 série byla u konci a Evropa měla nové mistry. Čeští střelci už se chystají do Madridu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.