Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci kultovní Mafie natočili čtyřhodinový film. Zahrnuje všechny mise z videohry

6. 3. 2024 | 14:00 Gaming
Slavná videohra Mafia vyšla před více než dvaceti lety. Nyní se dočkala vlastního hraného filmu. Fanoušci a nadšenci natočili celý děj této videohry jako celovečerní snímek. Ve čtyřhodinovém díle Mafia: The City of Gamers je úplně vše: dvacet herních kapitol, cutscény a také dialogy, které se doslova drží těch původních. Filmaři z uskupení JJ Filming Crew před více než třemi lety vydali video k úvodní misi. Reakce diváků je ale donutily, aby ztvárnili celou videohru. Po vydání mistrovského díla však přichází další těžké rozhodování. Bude i Mafia II?
Fanoušci kultovní Mafie natočili čtyřhodinový film. Zahrnuje všechny mise z videohry
Fanoušci kultovní Mafie natočili čtyřhodinový film. Zahrnuje všechny mise z videohry
Zdroj: 2K Czech

Začalo to jako vtípek a nevinná zábava. Na podzim 2020 zamířil na herní trh remake slavné počítačové hry Mafia: The City of Lost Heaven. Parta mladých nadšenců a fanoušků původní hry si řekla, že k této příležitosti natočí vtipné video na motivy první mise Nabídka, která se neodmítá.

V hlavní roli byl znovu taxikář Thomas Angelo a jeho taxík. Jenže místo vozu ze 30. let minulého století řídil modrou Škodu Fabia.

Původní epizoda měla být jen parodie, protože vycházela Mafia: The Definitive Edition. Díky tomu nás objevila spousta lidí a lidi psali, natočte další díly,“ popsal Jakub Hlavnička ve speciálním livestreamu po vydání kompletního filmu Mafia: The City of Gamers. 

Krátký film na motivy úvodní mise Nabídka, která se neodmítá vidělo téměř 90 tisíc lidí, což přineslo mnoho reakcí a také výzev, ať autoři z JJ Filming Crew pokračují v natáčení i dalších misí. Po půl roce vydali další epizodu, která opět zaujala další fanoušky kultovní hry a tím se nastartoval proces výroby kompletní hry.

Víc než tři roky po vydání videa s první misí se na svět dostal kompletní čtyřhodinový film. Ten obsahuje všech 20 misí z původní počítačové hry. Samozřejmě nechybí ani cutscény jako je například prolog nebo epilog, kde hlavní postava, mafián Thomas Angelo, vypráví detektivu Normanovi, co všechno se v jeho gangsterském životě odehrálo.

Drtivá většina scén filmu Mafia: The City of Gamers se natáčela v Teplicích nebo Ústí nad Labem. Autoři si dokonce pronajali závodní okruh, aby mohli natočit jednu z památných misí, Fairplay.

V páté kapitole příběhu musí hráči sabotovat jeden ze závodních vozů, protože šéf mafiánské rodiny Don Salieri má vsazeno na vítězství svého jezdce. Aby pilot měl o něco snazší práci, tak se Tommy vydává poškodit vůz konkurenčního závodníka. Jenže nakonec to musí být právě on, kdo usedne za volant a vyhraje závod pro svého šéfa.

Mise se však vyznačovala obrovskou náročností. Hráči museli být koncentrovaní do poslední zatáčky, protože formule byla opravdu neposedná a sebemenší chyba mohla vést k opakování úkolu. S touto misí se prali také autoři filmu při natáčení.

Dost se při něm zapotili a přiznali, že tato část byla nejnáročnější na výrobu. Ať už kvůli shánění závodních vozů, tak i počasí, které jim nepřálo a celá produkce musela čekat, až přestane pršet. Nakonec se na závodní okruh museli vrátit a vše točit znova.

Amatérští filmaři původně počítali, že je natáčení vyjde na zhruba 60 tisíc korun. Po vydání filmu přiznali, že se náklady vyšplhaly na trojnásobek.

Zdá se, že s vydáním čtyřhodinového snímku jejich natáčení nekončí. Legendární Mafia se totiž dočkala i druhého pokračování. Bude to platit i pro film?

Už mám nápady, jak by se daly scény natočit a jak to natočit bez velkých nákladů. Ale teď na to není prostor,“ prozradil Jakub Hlavnička.

Štítky: Mafia
Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.