Přejít k hlavnímu obsahu

Mikýř vs. Tomáš. Ostrá výměna názorů v Survivoru, Hateris osočen z okrádání dětí

7. 3. 2024 | 12:30 Kauza
SPOILER | Čtvrtý díl reality show Survivor se ve velké míře nesl ve znamení konfliktů. Jedním z nich byla slovní přestřelka mezi Martinem Mikyskou a Tomášem Rysem. Oba se pohybují v online prostoru a živí se prací na sociálních sítích. Minimálně v jedné věci se ale jejich názor na profesi liší. „Když jsi streamer, tak okrádáš lidi o peníze, to je fakt,“ měl jasno Mikýř. Hateris nesouhlasil.
Mikýř vs. Tomáš. Ostrá výměna názorů v Survivoru, Hateris osočen z okrádání dětí
Mikýř vs. Tomáš. Ostrá výměna názorů v Survivoru, Hateris osočen z okrádání dětí
Zdroj: Instagram @martin_mikyska (s povolením)/PLAYzone

Mezi oběma kmeny to v česko-slovenském Survivoru vře. Lovci (modří), si stěžují na nesportovní chování druhému týmu, zatímco podle Titánů (červení) neumí jejich soupeři kontrolovat emoce. Od prvního dne je vidět, že přátelská atmosféra nehrozí.

Znovu to potvrdila kmenová ráda ve čtvrtém díle. Během ní si Tomáš „Hateris“ Rys, streamer a komentátor EA FC (dříve FIFA), stěžoval na chování tanečníka Martina Prágra. Ten mu měl před jedním z týmových soubojů říci, že jako streamer okrádá děti o peníze. „Naprostá blbost,“ ohradil se Hateris.

Na čí stranu se přikláníte?

Tým Mikýř
83% (653 hlasů)
Tým Hateris
9% (68 hlasů)
Ani jednu
8% (65 hlasů)
Celkem hlasů: 786

Na jeho krátký proslov odpověděl Martin „Mikýř“ Mikyska, youtuber a streamer, který se tak běžně pohybuje v podobné prostoru jako Tomáš. „Když jsi streamer, tak okrádáš lidi o peníze, to je fakt. Proti tomu nemáš bojovat. Každý youtuber, každý streamer,“ oponoval Haterisovi tvůrce MÚPI.

Podle Tomáše Ryse ale nemá Mikýř jistotu, že právě jemu posílají peníze děti. „Ty si myslíš, že mi 13leté dítě posílá peníze?“ dotázal se Hateris svého „kolegy“. „Já dělám to stejné, co ty. Já dělám ve stejném oboru a s tímhle bych nebojoval,“ prohlásil Mikýř.

Tomášovi se nelíbilo především to, že se ve hře řeší záležitosti z osobního života. „Tohle je soukromá věc,“ řekl už mírně frustrovaný streamer. Celá debata po chvíli skončila a diváckou komunitu rozdělila na dva tábory.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).