Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední místo. ENTERPRISE vyhráli jediný zápas a končí ve druhé nejvyšší soutěži

7. 3. 2024 | 18:30 VALORANT Reportáž
Ještě vloni bojovali o postup mezi absolutní elitu, nyní dávají bolestivé sbohem. ENTERPRISE se s regionální ligou Surge loučí s bilancí jediné výhry a osmi porážek. Letošní pětice nenavázala na dřívější úspěchy a nezajistila si ani slot v baráži. „Jedno z nejtěžších loučení,“ říká pořadatel.
ENTERPRISE se loučí
ENTERPRISE se loučí
Zdroj: ENTERPRISE esports

Zatímco minulý rok patřila česká organizace ENTERPRISE mezi nejlepší v regionální lize Challengers East: Surge, letošní rok byl trošku jinou kávou. Z původní sestavy totiž zůstal pouze Václav Jan „Cantzer“ Stezka, kolem kterého se nepodařilo postavit vítězný mančaft. Od zopakování loňského tažení bylo hodně daleko.

Formát soutěže Surge byl od začátku jasný. Šest nejlepších týmů v lize získá body do žebříčku, spolu se sedmým si udrží místenku pro další split, zatímco osmý a devátý celek bude muset o udržení usilovat v baráži. Kdo skončí desátý, ten dá sbohem. ENTERPRISE vyhráli jediný zápas a bohužel nestačili na svého souseda. S bilancí 1-8 tak sestava v čele s in-game leaderem Michalem „SH0UTy“ Glacnerem v lize končí.

„Za poslední dva roky byli ENTERPRISE důležitou součástí ligy Surge a já opravdu doufám, že jejich příběh tímto nekončí,“ smutnil na sociálních sítích Krystian Terpiński, manažer soutěže. „Děkujeme všem hráčům, kteří nás reprezentovali a snažili se ze všech sil. Děkujeme našim bývalým hráčům, kteří pořádali sledovačky, a všem, kteří neustále fandili s malou jiskřičkou EP v srdci. Nyní je čas přemýšlet, co dál,“ píše organizace ve svém loučení.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.