Přejít k hlavnímu obsahu

2 000 000 Kč stále leží na zemi. Dynamu Eclot je stačí jenom zvednout

11. 3. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 MČR
Za tři zápasy vyhrát 2 miliony korun. Taková bilance by obstála i ve světě, na turnaji Tipsport CS Winter však visí ve vzduchu pro jeden z nejlepších českých týmů. Dynamo Eclot má na kontě čtyři tituly a když přidá pátý, odnese si Tipsport Grand Slam. Jak to s ním dopadne, můžete sledovat od 15. do 17. března ve Vodafone PLAYzone Areně nebo na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Tipsport Grand Slam
Tipsport Grand Slam
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Loňský rok Dynama Eclot byl opravdu fenomenální. K dokonalosti chyběla jedna jediná mapa, na jejíž výhru měli DNE tři pokusy. Bohužel si ale nechali finále Tipsport MČR CS 2023 utéct, když ze stavu 2:0 prohráli v nezapomenutelném utkání 2:3. Kromě titulu ztratili první možnost získat rekordní finanční odměnu.

Kdo totiž v mistrovském seriálu vyhraje pět z osmi po sobě jdoucích turnajů, ten se může těšit na 2 000 000 Kč. V Brně to se samotným prvenstvím mohly být dokonce miliony tři, na ty si však DNE musejí nechat zajít chuť. O dva miliony ale stále hrají. Tipsport CS Winter je sedmý turnaj od jejich prvního triumfu v roce 2021.

Postup na offline finále přitom Dynamo Eclot nedostalo zadarmo. Ve skupině B těsně podlehlo SINNERS a o výhře proti oběma kvalifikovaným celkům dokonce rozhodovalo až prodloužení. LAN prostředí je ale vždy úplně o něčem jiném. Loňskému složení v minulosti svědčilo a nyní poprvé uvidíme, co tomu aktuálnímu.

Žádný jiný tým nemá k Tipsport Grand Slamu tak blízko jako pardubická organizace. Sampi.Tipsport či SINNERS by letos museli vyhrát čtyři turnaje, ostatní dokonce všech pět letošních soutěží. Pokud DNE v zimě neuspějí, tak stále bude mít na kontě tři loňská prvenství a je budou dělit Grand Slamu „jen“ dvě další.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.