Přejít k hlavnímu obsahu

Sparta slaví. Poprvé v historii ovládla e:LIGU, ve finále přehrála Baník

10. 3. 2024 | 12:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
V individuálních soutěžích už sparťanští hráči trofeje nasbírali, v e:LIZE se jim ale nedařilo. Před letošním ročníkem se nikdy nedostali do elitní trojice. Po horším začátku AC Sparta Praha - ENTERPRISE perfektně načasovala formu, která vyvrcholila v posledních kolech play-off. V semifinále vyhráli letenští 3:1 proti Karviné, ve finále pak smázli Baník Ostrava 3:0. Poprvé v historii tak míří titul e:LIGY do rukou sparťanů.
Sparta slaví. Poprvé v historii ovládla e:LIGU, ve finále přejela Baník
Sparta slaví. Poprvé v historii ovládla e:LIGU, ve finále přejela Baník
Zdroj: e:LIGA

Hned první utkání finálové série ukázalo, jak asi bude celé finále probíhat. Málo branek, minimální rozdíly ve skóre a drama do posledních minut. Jan „Emerickson“ Krupička si vypracoval proti Miroslavu „Totik“ Tóthovi dvougólový náskok, který už zástupce Baníku nedokázal dorovnat. Branka v 88. minutě přišla pozdě.

I druhý špíl nabídl tři branky a znovu se z vítězství radovala rudá strana. Martin „Dalas“ Vujtík se nejdřív dostal proti jednomu z nejsilnějších hráčů domácí scény do vedení, Dominik „Seron“ Čermák ale ještě před koncem první půle srovnal. Krátce po začátku druhého dějství navíc bývalý hráč Sampi vstřelil druhou branku a stejně jako kolega Emerickson vyhrál 2:1.

Sparta byla jediný bod od titulu. Třetí zápas byl znovu obrovsky vyrovnaný. V základní hrací době nedokázal ani jeden hrát dostat míč do sítě a šlo se do prodloužení. V něm exceloval Seron, jenž dvěma góly rozhodl o vítězi e:LIGY. Branka Dalase z penalty nestačila, Sparta mohla slavit historicky první titul. Jeden ze zástupců pražského mančaftu se podívá do Londýna na eChampions League.

Ještě před finálovou BO5 sérií se odehrál souboj o 3. místo, v němž si to rozdali hráči Slavie a Karviné. „Sešívaní“ naprosto přejeli svého soupeře 3:0 a berou trochu smutný bronz. Karviná naopak čtvrtým místem příjemně překvapila.

Finálové pořadí e:LIGY:

1. AC Sparta Praha - ENTERPRISE
2. FC Baník Ostrava
3. SK Slavia Praha

4. MFK Karviná
5. - 8. FC Slovan Liberec
5. - 8. FK Mladá Boleslav
5. - 8. Boheminas Praha 1905 - Entropiq
5. - 8. FK Dukla Praha
9. - 12. FC Viktoria Plzeň
9. - 12. FC Hradec Králové
9. - 12. FK Pardubice
9. - 12. FK Teplice - Nessus Gaming
13. FC Zbrojovka Brno
14. FC Zlín
15. SK Sigma Olomouc
16. 1. FC Slovácko
17. FK Jablonec
18. SK Dynamo České Budějovice

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).