Přejít k hlavnímu obsahu

Češi na vrcholu Evropy. Začátek LEC se hvězdné dvojici povedl

11. 3. 2024 | 14:30 League of Legends Reportáž
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends má za sebou první dvě kola. Na vrcholu se zatím podle očekávání drží G2 Esports, které na prvním místě doplňují Fnatic a Team Vitality v čele s českými zástupci Markem „Humanoid“ Brázdou a Matyášem „Carzzy“ Orságem. Naopak GIANTX s Adamem „Jackies“ Jeřábkem a Patrikem „Patrik“ Jírů jsou na děleném osmém místě bez jediné výhry.
Češi na vrcholu Evropy. Začátek LEC se hvězdné dvojici povedl
Češi na vrcholu Evropy. Začátek LEC se hvězdné dvojici povedl
Zdroj: LEC

Spring split LEC odstartoval. Oproti zimní části sezony se nedaly čekat větší změny, většina týmů zůstala ve velkém stejná. Přesto ale už první dvě kola přinesla několik překvapení. A pro českého diváka je dobře, že jedním z nich jsou i dosavadní výkony Team Vitality.

Matyáš „Carzzy“ Orság a spol. totiž drží neporazitelnost. V zimě čekali na první úspěch do čtvrtého kola, teď si okamžitě poradili s Team Heretics a BDS. Ve třetí utkání je bude čekat SK Gaming, další náročný test pro zvedající se pětici francouzské organizace.

Spokojení zatím mohou být i fanoušci Fnatic.Kolem jednoho z nejslavnějších celků po neslavném konci zimního splitu nepanovala ideální nálada. Spousta pochyb, jež se ale zatím nepotvrdily. Slušné výhry proti Rogue a Karmine Corp, třetí výzvou bude Team Heretics.

Nejpočetnější české zastoupení má GIANTX. Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů začali nejhorším možným způsobem. Karmine Corp a SK Gaming si GIANTX poradili a poslali je na poslední místo. Bude mít české duo proti MAD Lions KOI větší štěstí?

Aktuální tabulka LEC:

1. Fnatic (2-0)
=1. G2 Esports
=1. Team Vitality
4. SK Gaming (1-1)
=4. MAD Lions KOI
=4. Team Heretics
=4. Karmine Corp
8. GIANTX (0-2)
=8. Rogue
=8. Team BDS

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).