Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports jako poslední neporažení, česká dvojice má první výhru

12. 3. 2024 | 18:00 League of Legends Reportáž
Evropská elita v League of Legends má za sebou první kolo jarního splitu. Druhou část letošní sezóny zvládli nejlépe G2 Esports, kteří zatím nenalezli přemožitele. První prohru si naopak v pondělí připsali Fnatic v čele s Markem „Humanoid“ Brázdou. Do dalšího týdne jdou s jedním nepovedeným zápasem na kontě i Team Vitality, jehož barvy obléká Matyáš „Carzzy“ Orság. Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů konečně vyhráli.
G2 Esports jako poslední neporažení, česká dvojice má první výhru
G2 Esports jako poslední neporažení, česká dvojice má první výhru
Zdroj: Riot Games

G2 Esports rozhodně neměli jednoduchý začátek splitu. Narazili na Team BDS i MAD Lions KOI, dva z top týmů zimní části sezóny. S oběma překážkami si ale poradili. K tomu ještě přehráli i přes horší začátek zápasu Karmine Corp a Spring Splitem proplouvají bez ztráty kytičky.

Podobně rozjetý split měli i hráči Fnatic a Team Vitality. Oba týmy s českým zastoupením vyhráli první dvě utkání a nebyly daleko od perfektního úvodního týdne LEC. Vitality si ale nejdřív neporadili s SK Gaming, Fnatic pak zahodili vedení proti Team Heretics. I tak se ale dá mluvit o dobrém začátku proti domácí favority.

Úspěchu se nakonec dočkali i Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů oblékající dres GIANTX. Proti KCorp a SK to nevyšlo, na MAD Lions KOI si ale česká dvojice vyšlápla. Spolu s dalšími třemi mančafty se GIANTX drží s jednou výhrou na šestém místě.

LEC pokračuje v sobotu zápasy čtvrtého kola. Fanoušci se mohou těšit i na první derby, Fnatic se utkají s GIANTX. Na midlane se tak potkají Humanoid a Jackies. Ve čtvrtém zápase sobotního programu se pak Carzzy postaví svému bývalému týmu MAD Lions KOI.

Aktuální tabulka LEC:

1. G2 Esports (3-0)
2. Fnatic (2-1)
=2. Team Vitality
=2. SK Gaming
=2. Team Heretics
6. MAD Lions KOI (1-2)
=6. Karmine Corp
=6.GIANTX
=6.Team BDS
10. Rogue (0-3)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).