Přejít k hlavnímu obsahu

Dorazte fandit! Hrát před diváky je jeden z nejlepších pocitů, láká český sniper

13. 3. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
David „forsyy“ Bílý patří mezi největší posily Dynama Eclot pro letošní sezónu. Mistr ČR z roku 2022 se vrátil na domácí scénu a o víkendu jej po více než roce budete moci vidět znovu v akci. „Vždy mě LANky bavily a byl to peak toho, co může člověk v CSku zažít,“ má Bílý jasno.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Pro novou sestavu Dynama Eclot bude Tipsport CS Winter první offline akcí. Jak se těšíte?

Pro mě, kreaze a Blytze to bude první LANka po dlouhé době. Naposledy jsem hrál MČR 2022, což byla bomba hlavně díky divákům a atmosféře. Tady si myslím, že to nebude jinak – hrát se spoluhráči před diváky je prostě jeden z nejlepších pocitů v CSku. Looking forward.

Ve skupinové fázi jste podlehli SINNERS, jaké to pro tebe bylo utkání proti svým bývalým kolegům? Chtěl bys je potkat v Praze znovu, třeba rovnou ve finále?

Nechci říct, že to byl zápas jako každý jiný. Samozřejmě, že to pro mě znamenalo trochu více než ostatní zápasy. Je škoda, že jsme prohráli, ale zároveň na to nekladu nějaký velký důraz. Určitě je můžeme porazit a doufám, že to bude ve finále. Takové výhry chutnají nejlépe.

Jak velkou roli bude hrát offline prostředí? Hrají nějaké týmy jinak doma a na LANce?

Určitě bude offline prostředí hrát svou roli, otázka je, jak velkou. Když budu mluvit za sebe, já osobně se budu soustředit na to, abych atmosféru a případný stres přetavil v něco pozitivního. Vždy mě LANky bavily a byl to peak toho, co může člověk v CSku zažít. Co se týče týmů a změn v jejich playstylu, tak si nemyslím, že se to, co lidi dělají, nějak moc mění. Spíš hráči dělají více chyb a ne nejlepších rozhodnutí kvůli různým věcem. Někdo například neuslyší info, není zvyklý na setup na LANce, stres a podobně.

Jak aktuálně hodnotíš kvalitu domácích týmů, když například na HLTV není nikdo v TOP 50.

Kvalita klesla, EU týmy a hráči se zlepšili. Musíme se zkrátka dostat zpátky jako scéna.

Koho tím pádem vnímáš jako největšího favorita na celkové prvenství?

Favoriti jsme my a SINNERS. Sampi.Tipsport mají také šanci na výhru, je to dost random popravdě. Každý může vyhrát a to je podle mě mega enterntaining z pohledu diváka.

Vy do Prahy pojedete po čerstvém bootcampu, na co se aktuálně nejvíce zaměřujete?

Na bootcampu jsme zatím dostali dvakrát rekt, takže se soustředíme na to, abychom hráli jako lidi a drželi se našich principů.

Dokázal bys popsat, jak takový bootcamp vypadá? Kolik hodin denně strávíte hraním?

Vstáváme v 8:30, v 10:00 začíná teorie na 1-2 hodiny, poté máme 2 tréninky, pauzu na oběd, další 2 tréninky a shrnutí celého dne. Zatím jsme ale měli dva zápasy, takže jsme tolik netrénovali a měli nějaký volný čas. V něm se snažíme trochu se socializovat, poznat Prahu, ochutnat jídlo a tak podobně.

Při složení sestavy jsi byl in-game leaderem, ale taktovku už převzal kreaz. Proč se tak stalo?

IGL je dost hard role a jsem rád, že jsem si ji zkusil. Je to běh na dlouhou trať a momentálně si nemyslím, že by to byla dobrá volba zůstat IGL. Kreaz to dělá dost fajn a jsem rád, že to převzal. Snažíme se, abychom byli co nejlepší a měli výsledky, což se nám po změně docela i daří, až na pár zápasů.

Chtěl bys na závěr někomu něco vzkázat? Ať už fanouškům, soupeřům nebo komunitě?

Přijďte se podívat do Prahy na LANku a pokud nemůžete, tak se aspoň zastavte na Twitchi. Díky všem za podporu, ceníme si toho.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.