Přejít k hlavnímu obsahu

Potřebovali jsme více než jen nahradit Matyse. Ve hře se cítíme komfortněji, říká mistr ČR

14. 3. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
K dalšímu rozhovoru před play-off Tipsport CS Winter, prvního velkého turnaje domácí sezóny, jsme si pozvali Lukáše „sAvana1“ Lintnera. Jeho tým Sampi.Tipsport prošel skupinovou fází naprosto hladce a do Vodafone PLAYzone Areny tak míří i s novými posilami pozitivně naladěn.
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Hráči Sampi.Tipsport se vždy vyžívali v offline turnajích, bude to tak i v letošním roce?

Úprimne si myslím, že každý tým sa viac vyžíva v LAN akciách, nie je to len u nás. Na prvú LANku sa teším, vyžívam sa v nich a je to priestor, kde sa cítim úplne najlepšie.

Na Tipsport CS Winter startujete cestu za obhajobou. Bude vaše role letos úplně jiná? Loni jste byli takový ten třetí tým do party, ale nyní můžete ukázat, že titul nebyl náhodou.

Minulý rok nás každý bral ako tým, čo nemá na to vyhrať titul. Naša rola? Pokiaľ pôjde všetko podla plánu, tak tým, ktorý bude aktívne bojovať o tituly. Z môjho pohľadu nesúhlasím s tvrdením, že sme boli iba „takový ten třetí tým do party“, veľmi často nám zápasy utekali o dve kolá, rozhodovali maličkosti.

Po MČR jste se rozloučili s Matysem a poté i s T4gg3Dem. Jak moc tým ovlivnily dvě změny?

Myslím si, že pre tým boli potrebné dve zmeny, potrebovali sme niečo viac ako iba nového star playera. Samotná štruktúra sa nezmenila, ale máme dvoch nových hráčov, všetko preberáme postupne od základov.

Mistři ČR za rok 2023
Mistři ČR za rok 2023
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Možná si naběhnu, ale mohou být Sampi bez hvězdy kalibru Matyse ještě lepší než za jeho přítomnosti? Vytváří to větší tlak na hráče, když vědí, že jeho impact musí zastoupit?

Ukáže sa to časom, ale z toho, čo som zatiaľ videl, určite áno. Matúš je individuálne neskutočný hrač, ale v určitých situáciách s ním bolo ťažké udržať tempo. Priviedli sme typologicky iných hráčov, s ktorými sme na rovnakej vlne a naša spolupráca na serveri môže byť o dve úrovne vyššia ako to, čo sme ukázali počas minulej sezóny. Čo sa týka tlaku, povedal by som, že to je pravý opak. Každý z nás má viac priestoru a v hre sa cítime komfortnejšie.

Ve skupinové fázi jste se snad ani nezapotili. Dá se z hladkého průběhu něco vůbec vzít do play-off?

Skupinová fáza prebehla ako po masle. LPH bol mix zložený pred LANkou, tí nás ohroziť nemohli. Od UNiTY som čakal viac, na serveri neukázali nič.

Dá se někdo označit jako jasný favorit? Jak může vyrovnané šance ovlivnit Double Elimination formát?

Chcel by som povedať, že to sme my, ale šance sú vyrovnané. Je to premiéra nás všetkých na LANke v nových zostavách. Myslím si, že všetci budeme o niečo kľudnejší, keď vieme, že máme šancu na „druhý život“ v lower brackete.

Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

V HLTV žebříčku jste s Dynamem Eclot a SINNERS hned za sebou. Dodává to turnaji i zajímavý přesah?

Myslím si, že to je momentálne všetko irelevantné. Sezóna ledva začala, na ranking sa môžeme pozerať za pár mesiacov.

Jak jsi zatím spokojený s vašimi výkony v evropských turnajích? Na první úspěch letos zatím čekáte.

Hrali sme 13 HLTV zápasov, sme spolu mesiac. Nejaké výhry sme urvali, ale ešte bude trvať nejaký čas, kým sa dostaneme na úroveň, kde chceme hrať. Šance na boj o titul nás ešte len čakajú.

Chtěl bys na závěr někomu něco vzkázat? Ať už fanouškům, soupeřům nebo komunitě?

Chcel by som všetkým fanúšikom dodatočne poďakovať za neskutočnú atmosféru na MČR a následné gratulácie. Tento rok bude ešte lepší, dúfam že sa čo najviac z vás príde pozrieť na prvú LANku do Prahy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.