Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot otáčí sérii a je znovu jedinou výhru od výhry 2 milionů korun!

16. 3. 2024 | 20:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot se stává prvním finalistou Tipsport CS Winter! Hráči pardubické organizace navázali na loňské úspěchy ve Vodafone PLAYzone Areně, ačkoliv znovu bojovali na všech třech mapách. Jejich nedělní soupeř vzejde z finále pavouka poražených mezi SINNERS a UNiTY.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Analytici měli jasno – pokud chtějí UNiTY vyhrát tuhle sérii, musejí vyhrát svoji mapu. A to se jim povedlo, i když jednoduché to neměli. Na Ancientu totiž propuklo bláznovství. Hráči obou celků prokázaly své výtečné individuální dovednosti, pomalu každé druhé kolo nabídlo parádní highlight. Dynamo Eclot však nenavázalo na vítěznou CT stranu, za útok se nenastartovalo ani díky clutchům a muselo otáčet stav.

Na vlastní map picku Nuke už to byli ti staří dobří DNE, individuálně i týmově se jim dařilo. Za útočnou stranu nenechali soupeře nadechnout a ten se k mnoha kompletním nákupům nedostal. UNiTY po změně stran dokonce neuspěli ani jednou, kola byla jednostranná a ani triple kill Lukáše „Levi“ Bouřy nepřinesl vytoužené ovoce. Vodafone PLAYzone Arena byla svědkem zatím nejvíce jednoznačné mapy play-off.

Dynamo Eclot na Nuke získali momentum a jeho vlnách se vezli i na rozhodujícím Anubisu. Svého soupeře ničili opravdu suverénně , díky čemuž opanovali prvních osm kol bez jediného zaváhání. UNiTY se chytili až díky double AWP setupu a díky třem bodům se mohli za T stranu pokoušet o zázrak. Také za útok se pokusili načnout vítěznou sérii, ale vysoké vedení už si DNE vzít nenechali. V neděli si tak zahrají o první titul roku!

Dynamo Eclot vs. UNiTY
Dynamo Eclot vs. UNiTY
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.