Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší výkon letošního roku. Fnatic bez větších problémů přejeli G2

18. 3. 2024 | 10:00 League of Legends Reportáž
LEC už nemá neporažený tým. G2 Esports si připsali svou úvodní prohru jarního splitu. V tradičním zápase evropského League of Legends proti Fnatic neměli šanci. Borci v černé a oranžové se dotáhli na první místo, na které po dvou vítězných hrách v řadě dosáhl i Team Vitality. Na opačné straně tabulky se topí i MAD Lions KOI, finalisté zimní části sezóny, kteří nezvládli už čtvrté utkání v řadě.
Nejlepší výkon letošního roku. Fnatic bez větších problémů přejeli G2
Nejlepší výkon letošního roku. Fnatic bez větších problémů přejeli G2
Zdroj: X.com (Fnatic, G2 Esports) - s povolením

Základní část jarního splitu začal teprve 9. března, už teď se ale překlenula do druhé poloviny. Nejlepší League of Legends mančafty v Evropě už za sebou mají pět odehraných zápasů, přičemž hned trojice z nich se srovnala na první místě se skóre 4-1.

Dobrou zprávou pro české fanoušky je fakt, že na vrcholu LEC se aktuálně drží i dva tuzemští hráči. Marek „Humanoid“ Brázda v dresu Fnatic zažívá velice povedené období, v nedělním duelu proti G2 Esports si za svůj výkon s Taliyah vysloužil ocenění nejlepšího hráče zápasu.

G2 začali špíl kvalitně, dostali se do mírného vedení. Od té doby ale převzali otěže bojovníci v barvách Fnatic a předvedli svůj nejlepší výkon v roce 2024. Slabý článek neexistoval, všichni ukázali své umění v celé své kráse. Proti Smolderovi se ale museli mít na pozoru.

Finanční deficit G2 byl obrovský, Fnatic ale věděli, že proti Smolderovi se nesmí dopouštět větších chyb. I proto byla nakonec hra o něco delší, takhle kontrolovaný výkon ale Humanoid a spol. dlouho nepředvedli.

V pondělí budou moci na důležitou výhru navázat proti třetímu celku, který se momentálně vyhřívá na první příčce. Team Vitality s Matyášem „Carzzy“ Orságem sundali Rogue a dotáhli se na čelo. Bitva bývalých kolegů z MAD Lions je naplánována na 17:45.

Pondělí:

  • 17:00 - BDS vs. TH
  • 18:00 - VIT vs. FNC
  • 19:00 - G2 vs. GX
  • 20:00 - RGE vs. MDK
  • 21:00 - SK vs. KC
Tabulka LEC
 TýmSkóre
1)Fnatic4-1
1)G2 Esports4-1
1)Team Vitality4-1
4)Team BDS3-2
4)Team Heretics3-2
6)SK Gaming2-3
6)Karmine Corp2-3
8)GIANTX1-4
8)Team BDS1-4
8)Rogue1-4
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).