Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace byla krůček od eEURO. V rozhodujícím zápase nestačila na Anglii

18. 3. 2024 | 19:12 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Trnitá cesta Dominika „Seron“ Čermáka za postupem na evropský šampionát v EA Sports FC 24 skončila nakonec neúspěšně. Český reprezentant začal v kvalifikační skupině perfektně, v rozhodujícím zápase ale nakonec nestačil na výborného Donovana „Tekkz“ Hunta z anglického národního týmu. V sedmičlenné skupině skončil za Anglií a Izraelem na třetí příčce s pěti výhrami a dvěma prohrami.
Česká reprezentace byla krůček od eEURO. V rozhodujícím zápase nestačila na Anglii
Česká reprezentace byla krůček od eEURO. V rozhodujícím zápase nestačila na Anglii
Zdroj: eRepre (s povolením)

Původně měl do kvalifikace nastoupit Lukáš „T9Laky“ Pour, ten ale kvůli zdravotním problémům do bojů o eEURO nastoupit nemohl. Zaskočil za něj Dominik „Seron“ Čermák. I přes krátký čas na přípravu byl odhodlán dát do zápasů vše a pokusit se o postup. Cíl to byl ale náročný, ve skupině se nesetkal s jednoduchými soupeři.

Seron hrál s kompletní českou jedenáctkou, všechny karty byly ovšem speciálně upraveny, aby odpovídaly předmětům s hodnocením 95. Místo v sestavě si tak našli i Lukáš Provod nebo Mojmír Chytil.

Začátek vyšel na jedničku. Silný Izrael neměl proti Česku šanci. 14:6, perfektní start. Dařilo se i proti Bulharsku, v zápase s Bosnou a Hercegovinou pak přišlo první klopýtnutí. To ale Seron proti Andoře rychle napravil.

Druhý den rozhodoval. Těsný špíl s Gruzií Dominik Čermák zvládl a čekala jej největší výzva turnaje - Donovan „Tekkz“ Hunz reprezentující Anglii. Jedna z největších hvězd světové scény fotbalové hry od EA Sports se ukázala být příliš silná. Seron prohrál 4:11, na postup nedosáhl. I tak odvedl výbornou práci a Českou republiku kvalitně reprezentoval.

Výsledky v kvalifikaci na eEURO:

  • Česko 14:6 Izrael
  • Česko 7:4 Bulharsko
  • Česko 3:4 Bosna a Hercegovina
  • Česko 8:6 Andorra
  • Česko 4:2 Gruzie
  • Česko 4:11 Anglie
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).