Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá řada VR Headsetů pro PS5 nesplnila očekávání. Sony pozastavuje výrobu

19. 3. 2024 | 15:06 Gaming
V pořadí již druhá řada brýlí pro virtuální realitu od společnosti Sony pro konzoli PlayStation 5 zdaleka nesplnila očekávání. V současné době se společnosti tímto setem přeplnil sklad a pozastavuje tak jejich výrobu. Sony teď podniká kroky k tomu, aby se brýle opět prodávaly. Nebude to však mít vůbec jednoduché.
Druhá řada VR Headsetů pro PS5 nesplnila očekávání! Sony má přeplněné sklady
Druhá řada VR Headsetů pro PS5 nesplnila očekávání! Sony má přeplněné sklady
Zdroj: Sony PlayStation

Kvůli nadměrným zásobám VR2 Headsetu se společnost Sony rozhodla pozastavit jeho výrobu. „Tržby Headsetů pro PlayStation 5, které stojí 13 000 korun, nesplňují očekávání,“ stojí v článku agentury Bloomberg. Výroba se spustí znovu poté, co se přemístí dostatek stávajících neprodaných kusů.

Headset byl na trh uveden 22. února loňského roku, přičemž během prvních dvou měsíců bylo prodáno více než 600 000 kusů. Od té doby jdou VR2 brýle mnohem méně na odbyt a ačkoliv neznáme přesná prodejní čísla, rozhodně nesplnila očekávání společnosti Sony. Odborníci odhadují důvody, proč se tento VR set tolik neprodává.

Jedním z nich by měla být kompatibilita, protože PS VR2 funguje oproti ostatním VR setů pouze na konzoli PlayStation 5 a je tak vskutku omezující. Zároveň není toto zařízení kompatibilní s hrami, se kterými předchozí verze PS VR fungovala. Hlavním důvodem by měla být především jejich vysoká cena. Už od začátku totiž stojí více, než samotná PS 5 konzole a tituly vzhledem k ceně nejsou odpovídající a není jich dostatek.

Aktuální situace Sony dovedla k tomu, že společnost pracuje na aktualizaci, jež umožní používání PS VR2 také pro počítače. Bude tak bojovat a místo na velmi konkurenčním trhu spolu s Oculus Go Oculus Quest 2. K výrobě dalších VR setů se tak vrátí po rozšíření herních titulů pro VR2 nebo snížení ceny.

Štítky: VR2, SONY, Playstation 5, VR