Přejít k hlavnímu obsahu

Hromadné prodávání zápasů? Jarní split VCS odložen na neurčito

20. 3. 2024 | 11:45 League of Legends Gaming
Z důvodu možného porušení konkurenční integrity byl jarní split VCS odložen na neurčito. Organizátoři vietnamské nejvyšší soutěže v League of Legends přesný důvod neuvedli, média ale mají jasno. Podle zákulisních informací řeší VCS obří skandál spojený s prodáváním zápasů.
Hromadné prodávání zápasů? Jarní split VCS odložen na neurčito
Hromadné prodávání zápasů? Jarní split VCS odložen na neurčito
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Organizátoři jarního splitu VCS 2024 nařídili odložit hned několik zápasů z důvodu vyšetřování týmů. Dle oficiálního oznámení budou zrušeny veškeré nadcházející zápasy skupinové fáze a výsledky, které týmy uhrály 14. března, se nezapočítávají. Play-off by mělo být až do odvolání odloženo.

Výsledná tabulka bude vypočítaná po konci sedmého kola, tzn. po zápasech odehraných 10. března. Tabulka po tomto kolo rozhodne o tom, kdo postoupí do play-off. Dle zákulisních informací měli k tomuto kroku pořadatelé přistoupit poté, co se dozvěděli, že až 50% hráčů fixuje své zápasy. „Dva až tři hráči v každém týmu prodávají svá utkání,“ šíří se spekulace.

Chápeme, je to opravdu těžké rozhodnutí uprostřed turnaje, ale jsme plně odhodláni vždy prosazovat transparentnost ve VCS a absolutně nebudeme tolerovat žádné akce, které ovlivňují integritu soutěže. Upřímně vám děkujeme za podporu,“ vyjádřili svoji omluvu pořadatelé na sociálních sítích.

Fanoušci vyjádřili jejich znechucení z momentálního stavu VCS. Prodávání zápasů je běžnější v nižších ligách, mezi elitou se nikdy podobně velký skandál neobjevil. 

VCS to postpone 2024 Spring Split indefinitely to investigate a possible breach of competitive integrity. The remaining group stage games will be canceled.
byu/_asstronaut_ inleagueoflegends