Přejít k hlavnímu obsahu

Krůček od semifinále. Čeští borci nezvládli prodloužení, s Madridem se loučí

19. 3. 2024 | 12:00 VALORANT Reportáž
Pohádkový vstup Karmine Corp do letošní sezóny je u konce. Osudným se mu stal celek Paper Rex, který svým specifickým herním stylem zaskočil sestavu s českými hráči. „Samozřejmě, že jsou blázniví, když takto dokážou hrát proti nejlepším týmům,“ přiznal Magnum.
Karmine Corp
Karmine Corp
Zdroj: VCT Esports

Na Masters v Madridu jeli Karmine Corp jako jedni z favoritů. Jenže světové jeviště bylo pro hráče novinkou. S takovou úrovní měl zkušenosti pouze Martin „Magnum“ Peňkov, který je ve 22 letech nejstarším členem sestavy. KC nastoupilo s nejnižším věkovým průměrem, zato s největším potenciálem do budoucna.

KC nejprve smetli FPX z Číny, pak ale nestačili na znovuzrozené Sentinels, kteří aktuálně válcují konkurenci na všech frontách. O spot v play-off se tak museli utkat s indonéskou organizaci Paper Rex. Její hráči až od včerejška nepůsobili přesvědčivě a tak daleko se dostali jenom díky individuálnímu počínání Jasona „f0rsakeN“ Susanta, který předváděl jeden highlight za druhým. Magnum a spol. se soupeře neobávali.

Jenže stejně jako řada světových týmů před nimi, i Karmine Corp brzy okusili, jako to je stát proti týmu, co nezná slovo „stop“. Takzvaný „W gaming“ byl opět v akci a evropští mladíci na něj dlouho neměli odpověď. Po prohrané první mapě alespoň decider zařídil mladý americký import Marshall „N4RRATE“ Massey.

Na třetí mapě začal pořádně zlobit i Martin „marteen“ Pátek, když dominoval serveru s 29 killy. Tahle vyrovnaná přestřelka se táhla až do prodloužení, jenom jeden tým ale mohl dále. KC chtěli postupovat systematicky, neudělat chybu, jenže opět byli zaskočeni stylem hry z Pacifiku. PRX se s ničím nepárali a probojovali se znovu mezi nejlepší světovou čtveřici. Dotáhnou to ale poprvé v historii až k titulu?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.