Přejít k hlavnímu obsahu

Naprosto šílená hra. Fanoušci už nechtějí Smoldera ani vidět

20. 3. 2024 | 15:10 League of Legends Reportáž
Na první pohled to měla být jednostranná série, během níž T1 přejedou Nonghsim Redforce a půjdou dál bez ztráty kytičky. Úřadující mistři světa nakonec o hru nepřišel, v té druhé se ale pořádně zapotil. A důvod byl jediný - Smolder.
Naprosto šílená hra. Fanoušci už nechtějí Smoldera ani vidět
Naprosto šílená hra. Fanoušci už nechtějí Smoldera ani vidět
Zdroj: Riot Games

Byla to jedna z nejšílenějších her posledních měsíců, možná i let. Něco takového, čeho byli diváci v zápase mezi T1 a Nongshim Redforce svědky, se často nestává. Korejské hvězdy získaly Infernal Soul, pětkrát dostaly Baron Buff a ve třech případech zneškodnily Elder draka. A ani to nestačilo na vítězství.

Důvod byl jednoduchý. Smolder byl příliš silný. Znovu se ukázalo, že jako šampion je v profesionálních zápasech extrémně silný a fanoušky už přestává bavit. Jung „Jiwoo“ Ji-woo uštědřil s dračí postavou 77,7 tisíc damage, víc než zbytek jeho týmu dohromady.

Ke konci zápasu už se dostával Smolder na hranici 20% execute damage. Pokud tedy soupeřům po poškození Smolderem zbyla jen pětina životů, o zbytek se postaral pasivní schopnost nejnovějšího šampiona v League of Legends. Po boku měl navíc Jiwoo Milia, který jej uchránil před CC.

Zdálo se, že zápas nikdy neskončí. Pak to ale vzal do svých rukou Lee „Gumayusi“ Min-hyeong. ADC T1 trefilo jeden šíp s Varusem, Smoldera pak dodělal Elder buff. Do několika sekund už byli T1 u Nexusu soupeře a slavili vítězství. Šílený zápas, který fanouškům ukázal jediné - Smoldera je třeba jasně oslabit.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).