Přejít k hlavnímu obsahu

Agraelus, Fortnite a půl milionu korun. Víkend nabízí obří turnaj streamerů

21. 3. 2024 | 14:06 Fortnite Turnaj
Sobota a neděle přináší jeden z největších turnajů streamerů ve Fortnite. Zástupci z Česka, Slovenska, Polska, Rumunska, Maďarska a Řecka se utkají ve dvou dnech o 21 300 dolarů, tedy přibližně půl milionu korun.
Fortnite
Fortnite
Zdroj: Epic Games

Do turnaje bylo pozváno i pět českých týmů složených čistě podle organizátorů. Celkem se víkendového klání zúčastní 99 účastníků, kteří bodu složeni do 33 trojic.

Těšit se můžete na týmy ve složení:

  • Wraxx, DomovnikOFC, LiveOliverr
  • Alkan, SpajKK, HaiseT
  • Muc1n, Peet3rz, LOVE_STANISLOVE
  • Dodo, Kellwin, Herdyn
  • VarmiLP, MGFitman, DejvikGOD

První den, tedy v sobotu 23. 3., se bude hrát od 19:00 pět her v zero buildech. To znamená, že hráči nebudou moci stavět a bude záležet především na jejich mušce. Druhý turnajový den, tedy v neděli (opět od 19:00), už následuje pět her v klasických buildech.

Nejdůležitější bude pro hráče dobré umístění v jednotlivých zápasech. Za každý kill totiž dostanou mančafty pouhý jeden bod, což je oproti placementu (68 bodů za vítězství) celkem málo.

Soutěž můžete sledovat u svých oblíbených streamerů, nebo například u Agraela, který bude pro českou a slovenskou komunitu turnaj komentovat.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.