Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje pro Ameriku. FlyQuest vede zkušenost, MSI mají v kapse

24. 3. 2024 | 13:31 League of Legends Reportáž
Amerika rozhodla o prvním ze dvou zástupců na Mid-Season Invitational. Z LCS se do Číny na začátku května vydají FlyQuest. Tým, v jehož řadách nechybí známá evropská jména, ve finále upper bracketu LCS přehrál bez větších problémů Cloud9 a pokračuje v jarní krasojízdě. FLY vyhráli 3:0, výborně si vedl především Nicolaj „Jensen“ Jensen. Dánský midlaner ukončil sérii s perfektním skóre, když ani jednou neumřel.
Naděje pro Ameriku. FlyQuest vede zkušenost, MSI mají v kapse
Naděje pro Ameriku. FlyQuest vede zkušenost, MSI mají v kapse
Zdroj: Robert Paul/Riot Games

Po G2 Esports je znám další postupující na letošní MSI. Na úvodním mezinárodním turnaji sezony nebude chybět americká organizace FlyQuest. Půjde o její vůbec první účast na MSI, proti mančaftům z Číny, Koreji nebo Evropy se ukáže podruhé (poprvé na Worlds 2020).

Američtí fanoušci jsou se svým kvalifikantem spokojení. Mnozí vyzdvihují především solo lanery a junglera - Gabriel „Bwipo“ Rau, Kacper „Inspired“ Słoma a Nicolaj „Jensen“ Jensen předvádí vynikající výkony. Největším problémem je laning fáze botlane, času na přípravu před MSI ale bude dostatek.

Demolice Cloud9

Největším rozdílem mezi FlyQuest a Cloud9 byl teamfighting. FLY jsou často přirovnáváni k týmu Evil Geniuses z roku 2022. Perfektní příklad toho, v čem FlyQuest vynikají, můžete vidět na videu na konci článku. Něco takového se v západním League of Legends často nevidí a americké fanoušky to naplňuje nadějí.

Všechny tři hry finále upper bracketu LCS probíhaly stejně. C9 se dostali do vedení, po 20. minutě se ale FlyQuest díky již zmiňovaným teamfightům dostali do čela.

Cloud9 mohou i přes prohru stále bojovat o MSI. O druhém americkém týmu na mezinárodním turnaji rozhodne utkání C9 proti Team Liquid. Zápas je naplánován na 30. března.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).