Přejít k hlavnímu obsahu

MR12 jako zkáza kvalifikací. SINNERS jsou venku, Sampi chtějí do Jönköpingu

27. 3. 2024 | 15:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Na další světový turnaj byla naplánovaná pouze jediná evropská kvalifikace. Jeden nezdar se tak okamžitě rovná vyřazení. Ve hře o postup na ESL Challenger Jönköping zůstávají mistři ČR Sampi.Tipsport a Simon „KWERTZZ“ Horák s týmem TSM. Pokračuje se dnes od 18:00.
Sampi.Tipsport na Tipsport CS Winter
Sampi.Tipsport na Tipsport CS Winter
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

První den otevřené kvalifikace nepřežilo mnoho známých jmen. Nekompromisním sítem 472 týmů neprošlo ani několik celků, které ještě nedávno usilovaly o Major. Matúš „MATYS“ Šimko s fnatic vypadl ve čtvrtém kole proti portugalskému mixu Buenas Tardes, mimo hru jsou také Entropiq nebo SINNERS.

Všichni čeští a slovenští zástupci ale nejsou ze hry venku. Mezi 32 nejlepších týmů dokázali postoupit Sampi.Tipsport a TSM se Simonem „KWERTZZ“ Horákem. Také on však málem skončil na bedrech neznámého soupeře. Ten si připravil antistraty na pistolky a výhodu šesti kol ztratil až v prodloužení.

Pro postup do uzavřené kvalifikace je potřeba vyhrát ještě třikrát. KWERTZZ dnes začne proti Metizport a v pavouku může potkat 3DMAX nebo Auroru. Sampi.Tipsport na opačném konci bracketu čekají BLEED a v případě výhry mohou následně potkat ECSTATIC, kteří přitom ještě v sobotu bojovali na Majoru.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.