Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko má po šesti letech finalistu Majoru! FaZe porazili Vitality 2:1

31. 3. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
FaZe Clan je zatím neodmyslitelným vládcem CS2. Na svém šestém turnaji se pošesté probojoval do finále a od skutečného trůnu je na Majoru v Kodani dělí poslední výhra.
FaZe Clan
FaZe Clan
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

FaZe byli ve swissu na hraně vyřazení, výhrami ale nabyli sebevědomí a v aréně jsou tradičně úplně jiným týmem. V semifinále to na vlastní kůži pocítili i Vitality, kteří ze svého pohledu vyhráli veto, ale ani to jim nestačilo. Finn „karrigan“ Andersen je přechytračil, k čemuž se individuálně přidala celá hvězdná sestava.

Vůbec nejvíce to ze všech hráčů na serveru střílelo Davidu „frozen“ Čerňanskému. Ostřílený rifler navázal na Ladislava „GuardiaN“ Kovácse, Slovensko má po šesti letech znovu finalistu Majoru. Na druhé straně to hvězdám Vitality nestřílelo jako ve čtvrtfinále, Mathieu „ZywOo“ Herbaut celkově neprožil vydařený turnaj.

Výhra se začala rodit na mapě Nuke. FaZe si svoji volbu ubránili především díky vydařené T straně. Ještě výrazněji se však za útok dařilo Vitality na Vertigu a rozhodovat muselo Inferno, oblíbený decider Major turnajů. Podle kapitána Dana „apEX“ Madesclaire Vitality neproměnili klíčové momenty kvůli tlaku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.