Přejít k hlavnímu obsahu

Natus Vincere doplňují finále Majoru. Výkon G2 stál jen na m0NESYm, NiKo zklamal

31. 3. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Historicky první Major v CS2 zná dva týmy, které se v neděli večer utkají o titul. FaZe Clan v pozdních hodinách doplnili Natus Vincere, kteří na třech těsných mapách pokořili G2 Esports.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: PGL Esports

Ze všech semifinalistů pouze G2 Esports ještě ve své sbírce nemají titul z Majoru. Ani tato motivace jim ale nepomohla. Hvězdné sestavě se nesešla forma, a to je Ilya „m0NESY“ Osipov statisticky nejlepším hráčem turnaje. Nikola „NiKo“ Kovač, druhý nejlepší hráč roku 2023, však není ani v nejlepší dvacítce všech hráčů.

Úvodní mapa byla představením obou sniperů. Radovat se však mohl Ihor „w0nderful“ Zhdanov, jehož 17 AWP killů pomohlo rozhodnout prodloužení. Ani Natus Vincere si však následně neubránili svůj pick. Nuke byla jedinou mapou, kde individuálně G2 přehráli soupeře a nestavěli jen na Iljovi „m0NESY“ Osipovovi.

Rozhodnout o vítězi tak musel Ancient, kde se naplno rozjel Justinas „jL“ Lekavicius, který byl k nezastavení. Na stage se navíc rozehrál i Ivan „iM“ Mihai, rifleři na straně G2 byli naopak zklamáním. Přes to všechno se snažili o comeback, avšak neúspěšně. Aleksi „Aleksib“ Virolainen si udělil ten nejlepší dárek k narozeninám.

Mezinárodní sestava Natus Vincere oproti ryze ukrajinským projektům často působí neslaně nesmatně, ale když jde na věc, tak týmově šlapou jako hodinky. Ve finále však vyzvou FaZe Clan, který v play-off hraje v mimořádné formě. NAVI už jen budou potřebovat, aby se ke hvězdám přidal i Valeriy „b1t“ Vakhovskiy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.